София. Със свое решение правителството одобри даването на съгласие и

...
София. Със свое решение правителството одобри даването на съгласие и
Коментари Харесай

На Министерския съвет се възлага да подпише договор за надграждане на ИСУН 2020 за целите на Механизма за възстановяване и устойчивост

София. Със свое решение държавното управление утвърди даването на единодушие и възлагането на Министерския съвет да подпише контракт за надграждане на Информационната система за ръководство и наблюдаване (ИСУН 2020) за задачите на Механизма за възобновяване и резистентност на Европейски Съюз на национално ниво. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

С това ще се избегне закъснение при построяването (адаптирането) на Информационната система и ще се подсигурява прозрачността при осъществяването на Механизма. Ще се реализира и понижаване на административната тежест посредством извеждане на процесите по връзка, продан на информация сред всички ангажирани структури и крайните получатели в електронна среда и ще се основат предпоставки за елементарен достъп до базисната информация и разбор на всички механически и финансови данни от потребителите, в това число посредством разграничение на разнообразни нива на достъп според от отговорностите.

Ще бъдат обезпечени и характерните условията на Регламент (ЕС) 2021/241 за стандартизирани категории данни във връзка с получателите на помощта и за реализатори и подизпълнители по контракти, които да бъдат налични за задачите на контрола и одита, както и ще се обезпечи детайлна информация за потреблението на средствата по Плана за възобновяване и резистентност.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР