София. Русия винаги е отворена за взаимноизгодно и конструктивно сътрудничество

...
София. Русия винаги е отворена за взаимноизгодно и конструктивно сътрудничество
Коментари Харесай

Руският посланик Н. Пр. Елеонора Митрофанова: Русия винаги е отворена за взаимноизгодно и конструктивно сътрудничество с всички заинтересовани страни не само в Космоса, но и на Земята

София. Русия постоянно е отворена за взаимноизгодно и градивно съдействие с всички заинтригувани страни освен в Космоса, само че и на Земята. Това сподели посланикът на Русия в България Нейно Превъзходителство Елеонора Митрофанова в приветствие по случай Деня на космонавтиката, оповестено на страницата на Руското посолство във „ Facebook “ .

„ Уважаеми български другари и наши сънародници, от все сърце ви приветствам с Деня на космонавтиката и 60-ата годишнина от първия полет на човек в Космоса. Този незабравим празник ни припомня за събитието от без пресилване планетарен мащаб. Тъкмо преди 60 години руският авиатор Юрий Гагарин прави първият пилотиран полет в Космоса, който трае 108 минути, и става освен пробив в международното проучване на галактическото пространство, само че и образец за огромното геройство и храброст на нашите космонавти. Да не забравяме, че доста други велики галактически достижения са заслуга на отечествените учени, конструктори и космонавти “, сподели тя.

„ Тук е първата експедиция на жена-космонавт, първото излизане на човек в открития Космос и първото съединяване сред галактически кораби. Бих желала да подчертая, че взаимоотношението на страните в реализацията на взаимните планове в Космоса се реализира освен в ползите на обособени страни, само че и на цялото човечество. Това е региона, която може и би трябвало да се сътрудничи без оглед на политическите конюнктури. Ако се обърнем към историята на руско-българското партньорство в проучването на Космоса, имаме какво да си спомним. Така в границите на руската стратегия „ Интеркосмос “ в орбитата е изстрелян първият български „ Спутник “. По друго време в Космоса се вършат българските експерти, героите на България и Съветския съюз: Георги Иванов и Александър Александров. Днес ние означаваме и достиженията на нашите български другари. Техният значим принос в развиването на космонавтиката. Понастоящем Русия и България не престават взаимна работа в многостранните обединения, в това число в плана „ Екзомарс “ по линия на Европейската галактическа организация. Русия постоянно е отворена за взаимноизгодно и градивно съдействие с всички заинтригувани страни освен в Космоса, само че и на Земята. Честит празник, скъпи другари. Честит Ден на космонавтиката! “, добавя още Елеонора Митрофанова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР