София. Разкритата група, занимаваща се с финансови измами, се състои

...
София. Разкритата група, занимаваща се с финансови измами, се състои
Коментари Харесай

Валентина Маджарова, Специализирана прокуратура: Разкритата група, занимаваща се с финансови измами, се състои от много харизматични и интелигентни хора

София. Разкритата група, занимаваща се с финансови измами, се състои от доста харизматични и интелигентни хора. Това сподели на брифинг изпълняващият функционалностите началник на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Групата е работила от 2017 година до сегашния миг при изключителна нелегалност. Участниците в групата са доста харизматични и извънредно интелигентни хора, което е способствало за осъществяваната от тях дълготрайно във времето незаконна активност. Може да се твърди, че са налице и детайли на финансова пирамида. Самите осъществявани измамливи дейности са с потреблението на 9 компании “, изясни Маджарова.

Тя посочи, че са сключвани контракти за брокерство и лицата са въведени в подвеждане с това, че сключвайки контракт, ще им се обезпечи закупуване на акции, които в близко бъдеще биха били ликвидни и биха удвоили и утроили цената си “, добави Маджарова.
Тя даде за образец един от пострадалите, като посочи, че той е ощетен със сума, близка до 1 милион лева „ Имаме индикации, че потърпевшите са може би над 200, в това число, че има излъгани и непознати жители. Всичко е предмет на доказване. Предстои ни доста работа “, сподели още тя.

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР