София. Процесът на застаряването на населението изисква пренастройване на всички

...
София. Процесът на застаряването на населението изисква пренастройване на всички
Коментари Харесай

Вицепремиерът Гълъб Донев: Всички обществени системи трябва да се адаптират спрямо застаряването на населението

София. Процесът на застаряването на популацията изисква пренастройване на всички публични системи за осъществяване на опциите, които дава по-дългия живот, в положително здраве и обществена интензивност. Пенсионните, здравните и обществените системи се нуждаят от адаптиране и укрепване, обвързвано с обезпечаването на по-висок публичен запас. Това сподели вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев, който откри първия разговор в границите на министерската конференция " Да изградим демографското бъдеще на Европа - пътища за обществата за разцвет в свят на бърза демографска смяна ", оповестиха от пресцентъра на МТСП .

Във форума, който се организира под патронажа на президента Румен Радев на 1 и 2 декември в София, вземат участие държавни и държавни ръководители, министри, представители на държавни управления, гражданското общество, частния бранш, университетските среди и интернационалната общественост от Европа, Азия, Латинска Америка и Африка.
В изявлението си вицепремиерът акцентира върху насърчаването на образованието и образованието през целия деен живот. По думите му прибавянето на нови познания и умения, повишението на професионалната подготовка с всяко последващо работно място е средство за устойчивото развиване на обществата ни. „ От изключителна значимост е достъп до качествени и безвредни работни места да имат както възрастните служащи и чиновници, по този начин и младите, на които следва да се осъществят професионално “, акцентира Гълъб Донев.

Той подчертава и върху връзките сред поколенията, които се открояват блестящо на пазара на труда. Изграждането на екипи с присъединяване на възрастни и млади чиновници основава условия за двупосочен продан на опит и познания. „ Живеем и работим в цифров свят, в който младите могат да бъдат доста потребни на по-възрастните за повишение на тяхната цифрова просветеност “, акцентира министър Гълъб Донев.

Министърът на труда и обществената политика срещна участниците в конференцията с акцентите в националната тактика за демографско развиване на популацията на България. Тя е обвързвана с разбирането, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани освен към поощряване на раждаемостта, само че и към вложения в хората – към основаване на условия за развиване на техния човешки гений. „ Предстои ни социално-икономическа действителност, в която остаряването ще се възприема като нова опция за реализация, а не като завършек на професионалния живот “, сподели Гълъб Донев.

Той акцентира, че демографското бъдеще на Европа не може да се дискутира, като обръщаме тил на хората от уязвимите групи, които живеят в беднотия в периферията на обществото и търпят тежки материални ограничения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР