София променя облика си и 13 мащабни инвеститорски проекта, започнати

...
София променя облика си и 13 мащабни инвеститорски проекта, започнати
Коментари Харесай

Проектите, които ще променят облика на София през 2018-а

София трансформира образа си и 13 огромни инвеститорски плана, стартирани през 2017-а, ще се погрижат тази наклонност да продължи.

Болница, няколко хотела, логистичен център и цялостен куп жилищни комплекси ще се строят в столицата през тази година.

13 обекта с разгъната застроена повърхност над 10 000 кв. м са получили позволения за градеж от 1 януари до 15 ноември 2017 година, сочи информация на общинското направление по архитектура и градоустройство по искане на вестник " 24 часа ". Ето някои от тях:

Нова многопрофилна болница

Проектът ще бъде в регион " Манастирски ливади-запад " и ще бъде построена общо 18 962 кв.м. разгърната повърхност. Болницата ще има поделение за дълготрайно лекуване и рехабилитация, диагностично-консултативен център, офиси и под земята гараж. Проектът е на доктор Христо Мазнейков, притежател на частната болница " Св. София "

Логистичен център село Бусманци

Ще бъдат построени върху 14 585 кв.м. разгърната повърхност административна постройка, хале за претоварване, складови халета и паркинг.

 Вдигат нова постройка за €30 милиона в
Вдигат нова постройка за €30 милиона в " Бизнес парк София "

Строежът й ще бъде приключен идната година

" Бизнес парк " и " София тех парк "

Двата индустриални парка в София ще се снабдят с нови здания - 1 в бизнес парка и 2 в тех парка.

Garitage park

Мегакомплекс с внушителните 165 000 кв.м. разгърната повърхност ще бъде построен в София. Той включва офиси, жилища, парк с езеро, детски и спортни площадки, учебно заведение, състезателен център с басейн, супермаркет, заведения за хранене и други Инвестицията е за 200 милиона евро.

Три нови хотела

На разнообразни процедурни стадии са планове за три хотела - на мястото на сервиз " Изток ", 80-метрова постройка на бул. " Т. Александров " против " Макдоналдс " и в " Люлин ", където се възнамерява първата висока постройка от контейнери. Не е ясно обаче дали самото строителство на обектите ще започва до края на годината.

 В София стартира построяването на нов първокласен комплекс за €180 милиона
В София стартира построяването на нов първокласен комплекс за €180 милиона

Garitage Park ще включва жилищни и бизнес здания, както и учебно заведение и зелени площи

Гранд каньон в " Младост "

През 2018 година се чака да стартира строителството на " Гранд каньон " с 3 кули на турската компания " Гаранти коза " в " Младост ".

Небостъргачи

От десетте плана за небостъргачи единственият, който към този момент се строи,е 202-метровият " Скай форт " на бул. " Цариградско шосе " до " Интер експо център ". 44-етажната офис кула ще е до " Капитал форт ", която сега е най-високата постройка в столицата със своите 126 метра.

Нов цех на " Софарма "

Плановете са построяването на новия лиофилен цех да започва през първата половина на тази година. Застроената повърхност ще е към 3000 квадратни метра и ще се намира в квартал " Надежда ".

 Започва градежът на комплекса за 120 милиона лв.
Започва градежът на комплекса за 120 милиона лв. " Гранд Каньон " в София

Проектът включва жилищни здания, хотел и търговски комплекс
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР