София. Проектът за сензорни станции за следене на чистотата на

...
София. Проектът за сензорни станции за следене на чистотата на
Коментари Харесай

Кметът нa София Йорданка Фандъкова: Общата стойност на проекта на станциите, които ще следят чистотата на въздуха, е 1,417 милиона евро, той е финансиран с европейски средства

София. Проектът за сензорни станции за следене на чистотата на въздуха е финансиран напълно с европейски средства по програмата „ Балкани - Средиземно море “ и е ориентиран към целия район. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на монтирането на първата от 22 сензорни станции за следене на чистотата на въздуха в столицата, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Партньори по плана са ни градове като Солун, Никозия, Тирана, Скопие. Бюджетът, който е на Столичната община, е 500 000 евро. Общият бюджет на целия план е 1,417 милиона евро за пет колегата, единият от които сме ние “, добави тя.
Фандъкова акцентира кои са главните проблеми за атмосферния въздух у нас и дефинира битката със замърсяването му като предизвикателство за всички огромни градове. „ При нас единственият замърсител, който остава над нормите, са фините прахови частици “, добави още тя.
Сензорни станции ще бъдат инсталирани на още 21 места в столицата, като някои от тях ще са в кварталите: „ Враждебна “, „ Западен парк “, „ Подуяне “, „ Надежда “, Люлин “, както и в други точки на София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР