София. Призовавам Ива Митева да насрочи поисканото извънредно заседание на

...
София. Призовавам Ива Митева да насрочи поисканото извънредно заседание на
Коментари Харесай

Мая Манолова, „Изправи се БГ! Ние идваме“: Призовавам Ива Митева да насрочи заседание на парламента в понеделник

София. Призовавам Ива Митева да насрочи поисканото изключително съвещание на Народното събрание в понеделник, на което да се прегледа на второ четене закона за Бюрото за отбрана към основния прокурор. С отхвърли си да свика изключително пленарно съвещание ръководителят на Народното събрание нарушава Конституцията. Това съобщи ръководителят на Парламентарната група на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова на брифинг пред медиите, дружно с Арман Бабикян, оповестиха от пресцентъра на „ Изправи се БГ “ .

„ Чл. 78 от Конституцията е кристално явен – Народното събрание се привиква на съвещание от ръководителя по искане на една пета от народните представители. Такова искане беше импортирано с нужния брой подписи от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, „ Демократична България “ и няколко депутати от „ ИТН “. Така че, Ива Митева е длъжна да свика изключително съвещание “, добави Манолова.

Относно аргумента, че не са изтекли 72 часа от внасянето на Доклада на Комисията по правни въпроси, Манолова обърна внимание, че с актуализацията на бюджета беше направено изключение на това условие, тъй като Народното събрание е решил друго.
„ Самата председателка включи в дневния ред актуализацията на бюджета преди да е изминал срокът от 72 часа след внасянето на отчета на комисията “, напомни тя.

„ Съдебната промяна беше едно от настояванията на митинга и от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ компактно се придържаме и изпълняваме уговорките, които сме поели към жителите “, сподели още Манолова.

Арман Бабикян напомни, че точно хората от Бюрото за отбрана към основния прокурор са нахлули в Президентството през 2020 година „ Това не е дълбоката правосъдна промяна, само че това е една от първите стъпки “, добави той.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР