София. Приветстваме диалога на най-високо равнище, но не одобряваме езика

...
София. Приветстваме диалога на най-високо равнище, но не одобряваме езика
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Приветстваме диалога на най-високо равнище, но не одобряваме езика на омразата, който съществува в Северна Македония, както и изкривяването на историческите факти и истина

София. Приветстваме разговора на най-високо ниво, само че не утвърждаваме езика на омразата, който съществува в Република Северна Македония, както и изкривяването на историческите обстоятелства и истина. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в централата на партията след срещата с министър-председателя на Република Северна Македония Зоран Заев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Проведохме среща по искане на министър-председателя на Северна Македония Зоран Заев и водената от него делегация. Обсъдихме двустранните връзки в подтекста на присъединението на република Северна Македония към Европейски Съюз “, съобщи Нинова.

„ Ние постоянно сме подкрепяли присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз. Подкрепихме Договора за добросъседство, както и Декларацията на българското Народно заседание. Приветстваме разговора на най-високо ниво, само че не утвърждаваме езика на омразата, който съществува в Република Северна Македония към България, дискриминирането по отношение на хора, които се дефинират с българско съзнание, както и изкривяването на историческите обстоятелства и истина “, добави Нинова.

„ Разбираме изцяло, че към нас като партия упованията са още по-големи в сравнение с към другите партии, защото ние и Социалдемократическия съюз, който ръководи в Република Северна Македония отпред със Зоран Заев, сме партньорски партии, участваме в общите интернационалните организации на социалистическите и социалдемократическите партии. Ние сме сътрудници, ние сме и другари. Уважаваме това другарство и партньорство, само че над него слагаме България и българския народен интерес “, акцентира тя.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР