София. Приветстваме активността на прокуратурата, която също е започнала своя

...
София. Приветстваме активността на прокуратурата, която също е започнала своя
Коментари Харесай

Зам.-министър Мария Павлова: Приветстваме активността на прокуратурата, която също е започнала своя проверка в затворите, каквато не е правена от 2014 г.

София. Приветстваме интензивността на прокуратурата, която също е почнала своя инспекция в пандизите, каквато не е правена от 2014 година Това сподели заместник-министърът на правораздаването в служебното държавно управление Мария Павлова по време на конференция, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

Тя разяснява и предоставената от нея инспекция на изказванията на предприемача Илчовски пред комисията по проверка в 45-ото Народно заседание. " За интервала януари 2017 до месец май 2021 година в местата за лвишаване от независимост на територията в цялата страна, има установени 9 случая, свързани с половата цялост на лицата, лишени от независимост. Всички случаи са докладвани на прокуратурата, като по три от тях има постановени отводи за формиране, по 6 са формирани доседъбни производства. Две от тях към този момент са завършили с неоправдателни присъди. Проверката е осъществена на база травматичния указател, който се води във всички места за отнемане от независимост. Затворите, в които са открити такива случаи са във Варна, Белене, Враца, Ловеч, Смолян, Пловдив и ареста на бул. " Г. М. Димитров ". В хода на инспекцията не са открити данни, кореспондиращи с изразеното от господин Илчовски ", сподели още Мария Павлова.

" По отношение на предоставените инспекции на публичните поръчки, за които сме поискали подпомагане от АДФИ. Касае се за 5 публични поръчки, по една от които АДФИ са се самосезирали, а по останалите ние сме поискали тяхното подпомагане. Общата сума на 5-те поръчки възлиза на над 75 млн. лева с Данък добавена стойност. Тези поръчки включват станалата пословична поръчка за храненето в пандизите. Другите поръчки, които са на по-ниска стойност, само че отново надвишават няколко милиона са за дезинфекцията в пандизите и доставка на униформено облекло, както и друга социална поръчка за доставка на храни и питиета на едро на лафките и бюфетите в местата за отнемане от независимост ", сподели още заместник-министър Павлова.

Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР