София. Приносите на Георги Раковски са неизмерими. Това каза зам.-министърът

...
София. Приносите на Георги Раковски са неизмерими. Това каза зам.-министърът
Коментари Харесай

Зам.-министър Атанас Запрянов: Приносите на Георги Раковски са неизмерими

София. Приносите на Георги Раковски са неизмерими. Това сподели зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов по време на научна конференция с интернационално присъединяване на тематика: „ Георги Стойков Раковски – 200 години величие “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ За мен е особена чест от името на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов да поздравя участниците в конференцията. Приносите на Георги Раковски са неизмерими. Раковски се издига до равнището на теоретик. Едва на 5 март 1946 година Георги Раковски е избран за патрон на Военната академия. Защо точно Георги Раковски? Той е идеологът и стратегът на българското национално придвижване “, съобщи Запрянов. По думите му още през 50-те години на 20 в. Военна академия стартира образованието на първите докторанти. „ Военна академия нито за момент не се отклонява от своята задача, следвайки концепциите на своя патрон. Военната академия разполага със солидна основа “, означи Запранов.

Зам.-министърът на културата Амелия Гешева добави, че Военната академия носи с чест и достолепие името на Георги Раковски и носи заветите му. „ Със своята пламенна журналистика, с персоналния си образец, Раковски съумява да възпитава няколко генерации свои почитатели. Вярвам, че и през днешния ден имаме нужда от неговите упътвания. Вярвам, че сме способни и можем. За Министерството на културата е голяма чест да взе участие в тържественото отбелязване на юбилея “, сподели още Амелия Гешева.

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР