София. Приемаме предложенията за здравна реформа като работен процес, би

...
София. Приемаме предложенията за здравна реформа като работен процес, би
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров, БЛС: Приемаме предложенията за здравна реформа като работен процес, би могло да изкристализира и трети модел, но при всички положения трябва да има солидарност

София. Приемаме предложенията за здравна промяна като работен развой, би могло да изкристализира даже трети модел, само че при всички положения би трябвало да има взаимност. Това сподели пред публицисти ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров след среща с ПГ на ГЕРБ, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Инициативата от наша страна е с оглед експертни срещи с парламентарните групи. Тази наша концепция беше планувана за началото на месец септември, само че по една или друга причина се случи в този момент. Срещаме схващане от парламентарните групи, в това число и през днешния ден от ПГ на ГЕРБ. Ние преглеждаме предложенията от министъра като един работен развой. Участваме интензивно в работните групи “, съобщи още доктор Маджаров.
На въпрос какво от предложенията за нов здравен модел БЛС приветства, доктор Маджаров отговори: „ За нас е извънредно значимо предложенията за оптимизация на здравноосигурителния модел да бъдат такива, че да не водят до разтърсвания в системата. Нашето мнение е, че би могло да изкристализира даже трети модел, който да заеме позитивните неща от единия и от другия. При всички положения би трябвало да има взаимност, тъй като в нашата страна не може без взаимен модел, който да бъде надграден с една или друга форма на наложително или непринудено обезпечаване “, разясни още доктор Маджаров. На въпрос дали са обсъждали бюджета за здраве за идната година, доктор Маджаров изрази вяра идната седмица да стартира да се води разискване на националния рамков контракт, когато бъде подготвен бюджета на НЗОК.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР