София. Президентът Румен Радев обсъди актуални въпроси, свързани с българското

...
София. Президентът Румен Радев обсъди актуални въпроси, свързани с българското
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев обсъди с председателя на Общинския съвет и кмета на Цариброд актуални въпроси, свързани с българското национално малцинство

София. Президентът Румен Радев разиска настоящи въпроси, свързани с българското национално малцинство в Цариброд, Република Сърбия, на среща на „ Дондуков “ 2 с кмета на Общината Владица Димитров и ръководителя на Общинския съвет Зоран Джуров. Това оповестиха от прессекретариата на президента .

По време на диалога Радев акцентира своите отлични усещания от формалната си аудиенция в Република Сърбия през 2018 година, състояла се по покана на президента Александър Вучич. В рамките на визитата двамата президенти бяха в Цариброд, където се срещнаха с представители на българското национално малцинство.

„ Вашето посещаване даде очебийно позитивен подтик за разрешаването на въпроси, които са в полза на българската общественост в Цариброд и способстват за развиването на двустранните ни връзки “, подчертаха кметът и ръководителят на Общинския съвет. Двамата показаха нуждата от продължение на това ползотворно съдействие с президентската институция и показаха подготвеност за още по-интензивни контакти.

„ Бих желал българите в Сърбия постоянно да бъдат връзката и духовния мост в развиването на връзките сред нашите две страни, тъй като съдействието сред близки и прилежащи страни става все по-важно “, акцентира президентът. Той добави, че разчитаме на поетия ангажимент от сръбските управляващи и персонално от президента Вучич страната да продължи да обезпечава условия за практикуване на политическите, културните и просветителните права на българското национално малцинство в сходство с най-хубавите европейски практики.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР