София. Президентът Радев показа, че цялата мантра, която беше натрапвана

...
София. Президентът Радев показа, че цялата мантра, която беше натрапвана
Коментари Харесай

Крум Зарков: БСП е на страната на промяната и има достатъчно експертиза, за да реши социално-икономическите въпроси пред страната ни

София. " Президентът Радев сподели, че цялата мантра, която беше натрапвана в продължение на години - " или ГЕРБ, или безпорядък ", не е вярна. Напротив. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България " в 45-то Народно заседание Крум Зарков в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . „ Има специалисти, подготвени да поемат отговорност, в това число политически лица - от левия и десния бранш, както и политически неангажирани лица, които са подготвени да работят под белега на честността и чиито биографии дават отговор на постовете, които заемат. Атаката против този длъжностен кабинет от първия му ден демонстрира какъв брой мъчително една политическа мощ се разделя с властта. Това в последна сметка е обикновено, само че не би трябвало да е обикновено тя да се пробва да взривява нежните консенсуси, които съществуват в обществото ", уточни Зарков.

Той изрази задоволството си, че Янаки Стоилов е приел да взе участие в служебния кабинет. " Радвам се поради личността и поради ресора, който поема - министър на правораздаването, което е значим белег ", съобщи Зарков.

" В нашата партия няма алтернативи във връзка с прокуратурата ", акцентира социалистът. Зарков напомни, че от Българска социалистическа партия от дълго време са разписали какво съгласно левицата би трябвало да се случи в бранш " Правосъдие ". " Ние сме поискали оставката на основния прокурор, освен да се смени основният прокурор, а и да не се стига още веднъж до идващите проблеми. Разписали сме какво би трябвало да се случи във Висшия правосъден съвет, по какъв начин отбраната на правата на индивида би трябвало да бъде действителна опция пред българските съдилища, а да не бъде нужно да се върви чак до Страсбург ", добави той.

По мотив идните избори, Зарков съобщи: " Считам, че това, което е належащо на България, с цел да излезе от тази рецесия и с цел да се развива е очебийно лява политика. Инак ни чака от едната страна политическа мощ, способна на всевъзможни деформации на действителността, а от другата - кандидати, които са богати единствено със своите импровизации. Тази алтернатива може да бъде решена от партия като Българска социалистическа партия - тя е по едно и също време на страната на смяната в политически проект, само че и има задоволително експертиза, с цел да реши социално-икономическите въпроси пред страната ни “.

Относно неналичието на поръчки за взаимоотношение с Българска социалистическа партия от страна на другите политически сили, зам.-председателят на парламентарната група на левицата изрази мнение, че това е политическа неточност. По думите му преди всичко това води до серпантина от избори, а на второ - не се прави оценка фактът, че точно Българска социалистическа партия е силата, която е направила отстраняването на ГЕРБ допустимо. " Българска социалистическа партия в последните 10 години, и изключително в последните 4, беше на всяка една борба в Народното събрание. Българска социалистическа партия направи допустимо това, което се случва в този момент. Отричането на всички тези старания в името на някакъв преходен интерес е неточност ", подчертава Зарков.

По тематиката за понижаване на партийната дотация той изрази мнение, че концепцията за свеждането ѝ до 1 лев не е вярна. „ От " ИТН " вярно подлагат на критика политическата система като такава, каквато съществува, само че с 1 лев дотация и мажоритарен избор - тази композиция освен няма да унищожи системата, тя ще я направи непробиваема. Тя ще отдели националното посланичество напълно от хората, ще партизира напълно системата, ще бутне партиите в ръцете на олигархията ", уточни Зарков.

Той акцентира, че Българска социалистическа партия се готви със серия от мероприятия да влезе в идната предизборна акция и да усъвършенства резултата си: " Мисля, че сме длъжни да го създадем, слушайки дебата, който се организира тук ".
В умозаключение Крум Зарков открои някои статистически данни, отнасящи се до живота в България - от 3 милиона работещи българи, 1 милион се обезпечава на минималния предел - 650 лв.. От 2 милиона и 300 хиляди пенсионери, 1 милион и 700 хиляди получават пенсия по-ниска от прага на бедността - 369 лв. на месец. А 80 % от българите имат приход до 1 000 лв..

" Това е обстановката, в която се намираме. Ако желаят господата да се надиграват кой е по-по-най, дано да знаят какви са в действителност проблемите, пред които сме изправени ", заключи Зарков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР