София. През учебната 2020/2021 година Детска полицейска академия“ се проведе

...
София. През учебната 2020/2021 година Детска полицейска академия“ се проведе
Коментари Харесай

С атрактивно занимание, стрелба с малокалибрено оръжие завърши обучението на участниците от „Детска полицейска академия“ при ОДМВР и РУ - Смолян

София. През образователната 2020/2021 година „ Детска полицейска академия “ се организира с 45 деца, възпитаници от VI клас при ОУ “Юрий Гагарин ” гр. Смолян и VIII клас при ЕГ „ Иван Вазов “. Това оповестиха от ОДМВР - Смолян .

Въпреки усложнената епидемиологична конюнктура децата в академиите минаха през доста занимания – част от тях на практика, други - по-атрактивни и забавни, трети - по-теоретични, само че всички носещи потребна информация. Те имаха опция да се срещнат със структурата на Министерство на вътрешните работи и с активността на чиновници в обособените служби на министерството. На финала на занятията със съдействието на МКБППМН при община Смолян беше проведено посещаване в Академията на Министерство на вътрешните работи в гр. София. Децата разгледаха музея на Министерство на вътрешните работи, кабинетите на специалистите от научно-техническите лаборатория, имаха опция да разиграят примерно правосъдно дело в специфична обучителна зала.

Видяха в каква атмосфера се образоват бъдещите чиновници на Министерство на вътрешните работи. Занятията в границите на ДПА завършиха със пукотевица с малокалибрено оръжие под управлението на подготвени инструктори по стрелкова подготовка при ОДМВР - Смолян. Участниците получиха дипломи за сполучливо довеждане докрай на академията, връчени от шефа на Областната дирекция - старши комисар Николай Димов и началника на Районно ръководство Смолян - основен контрольор Костадин Бундов.

Целта на Детската полицейска академия е да запознае учениците с активността на правоохранителните органи, да утвърди ценностно отношение на подрастващите към Закона и законосъобразното държание и да способства за придобиване на умения за справяне с сериозни обстановки и работа в екип. Превантивната работа с подрастващите е предпочитана за ОД Министерство на вътрешните работи – Смолян, а „ Детската полицейска академия “ се потвърждава, като един добре работещ инструмент за предварителна защита, който се приема с интерес от самите деца. Ето за какво регионална дирекция ще продължи работата си в тази тенденция и през идващите години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР