София. През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време.

...
София. През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време.
Коментари Харесай

НИМХ: През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време

София. През идващото денонощие над страната ще доминира облачно време. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев.

Атмосферното налягане ще продължи да се намалява и ще е доста по-ниско от междинното за месеца.

През идващото денонощие над страната ще доминира облачно, в равнините и мъгливо време. Временни разкъсвания на облачността ще има денем над източната половина от страната. В западните и южните региони ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Почти безшумно ще се задържи в северозападните региони. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 2° и 7°, а оптималните – сред 11° и 16°, по-ниски в Северозападна България: 8°-10°. Привечер и през нощта против вторник преваляванията ще се засилват.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че единствено на изолирани места в южните региони ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максимални температура на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще доминира облачно и мъгливо време. Слаби валежи ще има тук-там в масивите от Западна България и Родопите. Ще духа мощен, по билата краткотрайно плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 7°, на 2000 метра - към 2°.

През нощта против вторник и във вторник, с сдържан северозападен вятър, ще нахлува леден въздух. Във високите полета в Западна България и Предбалкана дъждът бързо ще премине в сняг, ще се образува снежна завивка до 5-10 cm. През деня преваляванията ще обзет и Източна България. Югозападният вятър и там ще се смени със северозападен и с продължаващото захлаждане тук-там и в Североизточна България ще вали сняг, а в източните региони и Горнотракийската равнина - дъжд. Повишена възможност за обилни по количество превалявания има тук-там в Южна България, а по здрач и през нощта против сряда - в източната половина от страната. По планинските проходи ще има условия за навявания. Дневните температури в множеството региони ще са съвсем без дневен ход. Привечер и през нощта против сряда северозападният вятър ще се усили. В сряда ще бъде студено и прохладно, само че още преди обяд от запад преваляванията бързо ще спрат. През нощта против четвъртък облачността ще се раздра и над доста региони краткотрайно ще намалее до най-вече ясно. Вятърът ще отслабне, а в котловините на Западна България в утринните часове в четвъртък ще стихне и на обособени места ще се образува мъгла. Ще е студено с преобладаващи минимални температури сред минус 7° и минус 2°, малко над нулата по Черноморието. Над планините и планинските региони денем ще бъде най-вече слънчево, а с югозападен вятър ще се затопля. На места в равнинната част от страната ще има ниска облачност, която в следобедните часове ще се раздира. Максималните температури ще са межсу 5° и 10°, в югоизточните региони до 12°-14°.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР