София. През последните шест месеца под мотото Обединението прави силата,

...
София. През последните шест месеца под мотото Обединението прави силата,
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин събра президента, председателя на парламента и премиера на най-голямото парламентарно събитие от Българското председателство

София. „ През последните шест месеца под мотото " Обединението прави силата ", като Българско председателство, бяхме отдадени на волята и отговорността да допринесем за една по-обединена, уравновесена, сигурна и обективна Европа. Далеч сме от илюзията и не изповядваме визията, че в границите на шест месеца могат да бъдат преодолени провокациите и да бъдат решени дефинитивно сериозните проблеми, трансформирали се в диагноза за положението на Съюза в последните години, само че споделят, че компликациите построяват силата. Да повярваме в този принцип ”. Това сподели интернационалният секретар на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” и ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин на срещата на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия .
Кристиан Вигенин добави, че Европа може да действа съответно само, в случай че всички институции на Европейски Съюз, националните държавни управления и парламенти се опитат да намерят общ език и теглят дружно в една и съща посока. „ Разбира се, сред нас има разлики. Да, от време на време водим разногласия. Понякога даже водим битки, само че дано бъдем уверени в силата на общоевропейските полезности и правила и не забравяме- за какво европейските нации избраха да работят дружно, към този момент повече от 60 години ”, съобщи Кристиан Вигенин. Той сподели още, че в интервала до Европейските избори през май, идната година, предстоят интензивни разисквания по стратегически за развиването и бъдещето на Европейски Съюз проблеми. „ Това са въпроси, свързани с Брекзит, договарянето на европейския бюджет след 2020 година, промяната на Общата европейска система за леговище, подсилване на общоевропейската сигурност и защита. На институционално и политическо равнище би трябвало да си даваме сметка, че зад всяко взето решение стоят очакванията и фантазиите на 500 милиона европейци, а изгуби ли се вярата, се губи жизнеността и мотивацията, която ни движи напред ”, съобщи Вигенин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР