София. Премахват загражденията на площад Гарибалди, където в последната над

...
София. Премахват загражденията на площад Гарибалди, където в последната над
Коментари Харесай

Премахват загражденията на площад „Гарибалди“ в столицата

София. Премахват загражденията на площад „ Гарибалди ”, където в последната над половин година се правиха ремонтни действия. Това стана ясно след инспекция на заместник-кметът на София Дончо Барбалов. Той откри, че работата на площад „ Гарибалди “ е много напреднала, само че към момента има недостатъци във фугите, слагането на плочките и други относително по-дребни забележки. Барбалов означи, че площадът значително е завършил, само че обектът още не е признат, тъй като по зоната има върху какво още да се работи. Той уточни, че има контрол и специалисти, които наблюдават и дават рекомендации по какъв начин да се усъвършенства работата на ремонтираните сектори.
Заместник-кметът на София акцентира, че инспекциите на площад „ Гарибалди “ ще приключат и обектът ще бъде подготвен, когато работата бъде свършена качествено. По думите му Столична община няма да прави взаимни отстъпки с качеството, за това най-важното нещо е не срокът на осъществяване, а добре свършената работа. Той напомни, че ремонтните действия по обектът са почнали на 7 или 8 май 2018 година, а договорът е за 300 дни. Към сегашния миг по разнообразни метеорологични аргументи има 86 дни приети от страна на надзора, до момента в който строителят претендира за над 120 дни. На площад „ Гарибалди “ сега е сложено ново осветяване, пейки, водна стена, кошчета за отпадък и чешмичка.
От Столична община имат забележки и по ремонтите действия на градинката „ Кристал “, както и по градинката към църквата „ Свети Седмочисленици “, само че са положени старания част от забележките да бъдат поправени.
Относно ограничителите на ул. „ Граф Игнатиев “ Дончо Барбалов акцентира, че е предоставено на специалисти да намерят вероятно ново решение, което да бъде разисквано и показано и тогава може да се стигне до смяна във типа им. По думите му към момента има работа по цялото продължение на ул. „ Граф Игнатиев “, и означи, ч се работи по връзките с улиците, които я пресичат.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР