София. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и зам.-кметът

...
София. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и зам.-кметът
Коментари Харесай

Председателят на СОС Георги Георгиев: С предоставянето на GPS устройства на хора с деменция, им даваме възможност за постоянен контакт с техните близки

София. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и зам.-кметът по финанси и опазване на здравето на Столичната община Дончо Барбалов връчиха първото GPS устройство на родственик на човек със заболяване, което крие риск от загубване. Това оповестиха от Пресцентъра на СОС.
В края на април общинските съветници утвърдиха предлагането на ръководителя за откриване на новата обществена услуга, която има за цел да се обезпечи поддръжка както за директно засегнатите от деменция лица, по този начин и за техните близки, както и да се усъвършенства качеството им на живот и понижи вероятността от изгубване.
Именно посредством специфичните устройствата може да бъде открита точната или приблизителната локация на лицето, страдащо от деменция и опцията то да бъде открито.
„ Предоставяме изцяло гратис опцията околните да бъдат в непрекъснат контакт със своите родители и близки, които имат потребност от помощ при насочване когато и да е на денонощието. Това е международна процедура, която вкарваме в София. По-малко от месец, откакто двама претенденти пуснаха своите заявки и документи за кандидатстване по обществената ни стратегия, те към този момент са утвърдени и могат да употребяват устройствата, които им предоставяме. Големите преимущества на апаратите са с изключение на непрекъснат контакт, по този начин и основаването на безвредна зона, която в случай че страдащият човек напусне, незабавно да бъде изпратен сигнал до роднините му. “, разяснява ръководителят на СОС.
Столична община дава безплатно 250 устройства с вграден GPS. Кандидатите би трябвало да дават отговор на следните условия:
1. Да са получили резултат от MMSE (Mini-Mental State Examination) тест под 27 точки – т.е. обгръщат се хора в преддементна фаза, както и в лек, сдържан или тежък етап на деменция;
2. Да имат сегашен адрес или непрекъснат адрес на територията на Столична община (настоящият адрес да не е отвън границите на Столичната община);
3. Да имат непрекъснати здравноосигурителни права.
Документи могат да бъдат подадени в районната администрация на адрес: бул. “Васил Левски ” № 2, всеки работен ден от 8:30 до 17:00 ч.; в Столичната община на адрес: ул. „ Московска “ №33, фронт офис или по електронен път – в този случай приложените документ следва да се сканират и подадат дружно със заявката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР