София. Председателят на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски, финансовият

...
София. Председателят на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски, финансовият
Коментари Харесай

БСП се срещна с представители на малките кметства

София. Председателят на предизборния щаб на Българска социалистическа партия Георги Свиленски, финансовият специалист на левицата Пламен Милев и кметът на Самоков Владимир Георгиев, повдигнат от Българска социалистическа партия, се срещнаха със Националното съдружие на кметове на кметства в Република България. Това оповестиха от пресцентъра на партията . На срещата участваха ръководителят на сдружението и кмет на Калофер Румен Стоянов, зам.-председателят на сдружението и кмет на с. Змейово Стоян Трифонов, Мустафа Ахмедов Брахимбашев – кмет на с. Чепинци, и Сийка Суркова, кмет на с. Момчиловци.

Кметове на дребните обитаеми места и представителите на левицата се сплотиха към предлагането на Българска социалистическа партия да продължи стартирания още през 2005 година развой на фискална децентрализация като една част от налога върху приходите да остава за общините.
Кметовете поддържаха предложенията на Българска социалистическа партия, показани от Пламен Милев, Георги Свиленски и Владимир Георгиев, да бъде основан специфичен целеви фонд към Министерство на районното развиване и благоустройството за поддържане на второкласната и третокласната пътна мрежа за 420 млн. лева

Кметът на Самоков съобщи, че сега средствата за подръжка на 20 000 км второкласни и третокласни общински са извънредно незадоволителни.

Пламен Милев, Георги Свиленски и Владимир Георгиев поеха ангажимент да приготвят механизъм, които да подсигуряват, че дребните кметства ще имат нужния финансов запас.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР