София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, заместник-председателят на Комисията

...
София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, заместник-председателят на Комисията
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители подкрепиха инициативата „Скъсай с хепатита!“

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, заместник-председателят на Комисията по опазването на здравето доктор Лъчезар Иванов и народни представители поддържаха самодейността „ Скъсай с хепатита! “. С осведомителна среща денс в Народното събрание беше маркиран Световният ден за битка с хепатита. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Народното събрание и Комисията по опазване на здравето поддържат самодейността, тъй като единствено осведоменият човек може да успее да се избави, да съобщи знанието си на другите и всички дружно да не допуснем това заболяване да се популяризира, съобщи пред присъстващите ръководителят на Народното събрание. Цвета Караянчева пожела триумф на благородната идея и акцентира, че е належащо хората да се убедят, че скринингът и предварителната защита са извънредно значими.
България е една от първите държави-членки на Европейски Съюз, в която пред 2016 година стартира огромна акция за лекуване на тази болест, акцентира заместник-председателят на Комисията по опазването на здравето доктор Лъчезар Иванов. Той посочи, че парламентарната здравна комисия постоянно е подкрепяла и ще продължи да поддържа всички начинания, които касаят профилактиката и лекуването на обществено значими болести.
Председателят на Националната пациентска организация – най-голямото обединяване на пациентски организации в България Станимир Хасарджиев изрази признателност за поддръжката, която самодейността е срещнала, от ръководителя на Народното събрание и народните представители от Комисията по опазването на здравето. Хепатит С е заболяване, което се лекува, това е и причина Световната здравна организация да направи тактика за елиминиране на това заболяване до 2030 година, акцентира той.
Целта на акцията е да се осведоми обществото, че Националната здравноосигурителна каса реимбурсира всички най-съвременни лечебни благоприятни условия за хепатит C, благодарение на които триумфът на лекуването е сред 95 и 100 %.
По време на самодейността уредниците срещнаха народните представители и посетителите на Народното събрание с концепциите и задачите на акцията, а на всеки искащ беше дадена жълта вратовръзка (за господата) или жълто фишу (за дамите), които те алегорично да разрежат, с цел да „ скъсат връзката с хепатита ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР