София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградите на

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградите на ...

Председателят на НС Цвета Караянчева връчи наградите на двама млади медици, отличени с годишни награди Лекар на годината 2018 на Столичната колегия на Българския лекарски съюз.

София. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградите на двама медици в категорията „Млад лекар“ на церемонията по обявяването на първите годишни награди "Лекар на годината 2018" на Столичната колегия на Българския лекарски съюз. Отличията получиха д-р Димитър Пейчев, хирург от ВМА – София, и д-р Асен Цеков от болница „Токуда“. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание
"Вълнувам се, че днес съм сред хората, които отделят всяка една минута от своето работно време и всяка минута от своето свободно време, за да лекуват българските граждани", обърна се Цвета Караянчева към присъстващите на церемонията. "Във Вас има устрем и амбиция и си мисля, че ние – политиците, трябва да направим така, че да продължите да упражнявате още по-добре своята благородна професия", заяви председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева благодари на медиците за това, че развиват в България своя талант и професионализъм в името на българските граждани. "Истинският лекар е този, който има призванието и любовта в сърцето си. Вие заслужавате благодарността, уважението и обичта ни и ние заедно ще направим най-доброто и ще начертаем по-добър път за българското здравеопазване", отбеляза още тя.
На церемонията присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев, председателят на Комисията по здравеопазване Даниела Дариткова и народни представители.

Източник: focus-news.net