София. Предлагаме осигуряване на здравни и допълване на психологични кабинети

...
София. Предлагаме осигуряване на здравни и допълване на психологични кабинети
Коментари Харесай

Албена Кръстева, БСП - София: Предлагаме осигуряване на здравни и допълване на психологични кабинети в училищата в столицата

София. Предлагаме обезпечаване на здравни и допълнение на психични кабинети в учебните заведения в столицата. Това сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия – София Албена Кръстева в изявление по време на днешното съвещание на локалния парламент, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Както загатнах и в Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие ние общинските съветници от БСТП се запознахме детайлно със тактиката и сме уверени, че такава тактика би трябвало да има. Разбира се, да се изпълнят записаните действия в нея. Но тактиката би трябвало да бъде съобразена с смяната на изискванията, в които се образоват децата и тази година или по-точно с Коронавирус онлайн образованието, с което се редуват присъственото “, сподели тя.

„ Онлайн образованието нанася физиологични и психични обучителни усложнения на учениците, което постанова един по-задълбочен прочит на написаните в тактиката действия. Децата се обездвижват, затруднява се връзката сред тях, лимитират се игрите навън, което е доста значително за тяхното развиване. Също по този начин има статистика за повишение на насилието по време на такива рецесии на работа в рецесии при онлайн образование. В мярка 3,26 в проекта за деяние на реализацията на тактиката по отношение на повишение на грижите и предварителната защита на здравето измежду децата, учениците и работещите в структурите на столичното обучение, ние предлагаме обезпечаване на здравни и допълнение на психични кабинети “, изясни Кръстева.

„ Всички учебни заведения и детски градини би трябвало да се добавят с медицински и психични експерти през цялата образователна година. Тази смяна в точката цели във всяко едно учебно заведение и детска градина да има разполагаем психолози, които да работят с учители, родители и деца, нуждаещи се от помощ за превъзмогване на психичен дискомфорт, подбуден от онлайн Коронавирус образованието “, изясни тя.

„ Коронавирус онлайн образованието ускорява всички обучителни усложнения, ускорява специфичните усложнения, затруднява връзката и лечението с логопеди и ресурсни учители. Призоваваме в листата, който са изготвили в Дирекция „ Образование “ за налични логопеди и психолози в учебните заведения, в които няма, да бъдат обезпечени такива експерти “, добави още Кръстева.

„ Също по този начин не е неприятно да се изследва неналичието на техническо съоръжение и да се обезпечават децата от обществено слаби фамилии, с цел да може да се образоват онлайн “, добави още тя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР