София Прайд и фондация GLAS подкрепи Киев Прайд с дарение

...
София Прайд и фондация GLAS подкрепи Киев Прайд с дарение
Коментари Харесай

София Прайд дари 5000 лв. на Украйна за легализиране на гей браковете

София Прайд и фондация GLAS поддържа Киев Прайд с подаяние от 5000 лева в битката им за по-добър живот за ЛГБТ хората в Украйна и легализиране на еднополовите партньорства в страната.

Сумата беше събрана по време на София Прайд 2022 и първото издание на стендъп комеди шоуто „ Смей се с GLAS ”, проведено от фондация GLAS.

Всеки клиент на София Прайд имаше опция да помогне на Киев Прайд със закупуване на тематичен коктейл или бургер от Скаптобар, под името Freedom, както и брандирани артикули от осведомителния център на Прайд.

Преди месец Киев Прайд започва петиция за легализиране на еднополовите бракове в Украйна. Това допуска смяна в конституцията, което поради войната е на процедура невероятно. Въпреки това, президентът Володимир Зеленски реагира позитивно и

отговори с опцията за въвеждане на гражданско партньорство за двойки от един и същи пол.

„ Благодарим на нашите другари от София Прайд за ангажираността и поддръжката. Нашата борба е двойна – за свободата на страната ни и за достойния живот на всички ЛГБТИ хора в нея ”, благодари Лени Емсън, изпълнителен шеф на Киев Прайд.

„ В раздраната от войната Украйна всеки ден може да финален и еднополовите двойки заслужават опцията да изградят публично прието семейство и имат същите права като останалите двойки.

„ Липсата на правна отбрана на еднополовите двойки е мъчителен проблем във всички страни от Източна Европа, в които този въпрос към момента не е решен. Заради войната в Украйна обаче, въпросът е изключително изострен “, разяснява добавя Симеон Василев от фондация GLAS и София Прайд. „ Надяваме се, че тази дребна помощ ще помогне на Киев Прайд в извоюването на по-достоен живот “.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР