София Прайд 2023, най-голямото събитие в защита на човешките права

...
София Прайд 2023, най-голямото събитие в защита на човешките права
Коментари Харесай

София Прайд 2023 ще се проведе на 17 юни

София Прайд 2023, най-голямото събитие в отбрана на човешките права в България, ще се организира на 17-и юни, оповестиха уредниците. Това ще бъде 16-ото издание на мирния митинг, който още веднъж ще стартира с концерт пред Паметника на руската войска и ще продължи с шествие по улиците на София.

“Семейството на София Прайд става все по-голямо с всяко последващо издание. Горди сме, че за 16-и път ще дадем глас на любовта и ще притеглим вниманието на обществото към това какъв брой е значимо всички в България да имат равни права. Заедно извървяваме един доста дълъг път и макар бавните стъпки в посока законодателни промени – ние ще продължим да протестираме спокойно и да се борим за тъждество ”, сподели Симеон Василев от фондация GLAS.

" Горди сме, че за поредна година ще дадем публичност на любовта и равните права #ЗАЕДНО, тъй като това е #НашатаКауза. Подготвили сме доста изненади, които ще стартират още от месец май, тъй че не пропускай всеки един пост от страницата на София Прайд ", пишат във Facebook уредниците.

През 2022 година юбилейното 15-о издание на София Прайд събра над 12 000 души, като след събитието уредниците подариха 5000 лв. на Киев Прайд. Подкрепа към шествието показаха десетки български компании и организации, както и посланиците и представителите от посолствата на 28 дипломатически задачи, измежду които Франция, Англия, Съединени американски щати, Дания, Италия, Люксембург, Ирландия, Швейцария, Румъния, Швеция, Норвегия, Нидерландия, Финландия и Чехия.

София Прайд се провежда от фондация GLAS, взаимно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР