София. Правителството одобри разширена позиция, оформяща приоритетите на българското домакинство

...
София. Правителството одобри разширена позиция, оформяща приоритетите на българското домакинство
Коментари Харесай

България цели привличане на нови инвестиции в рамките на инициативата „Три морета“

София. Правителството утвърди разширена позиция, оформяща целите на българското домакинство на самодейността „ Три морета ". Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Основната цел на България по време на председателството през 2021г. ще бъде привличането на нови вложения и сътрудници от страните в Централна и Източна Европа. В тази връзка следва организирането на бизнес конгрес, който да свърже районни компании и задгранични вложители. Това се показва в част от позицията, импортирана от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, в качеството й на народен координатор на „ Три морета ".

Приоритет за страната ни е обезпечаването на в допълнение финансиране от Европейския съюз за осъществяване на плановете по линията " Север-Юг ", които целят възстановяване на транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност сред страните от Централна и Източна Европа. В тази връзка България ще се концентрира върху цифровизацията на железопътния превоз в района като план с висока добавена стойност.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР