София. Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение

...
София. Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Правителството одобри проектозакон за промени в Закона за безопасно използване на ядрената енергия

София. Правителството утвърди план на Закон за изменение и допълнение на Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила (ЗИД на ЗБИЯЕ). Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа .
Със законопроекта се извършват ограничения за промяна на модела на административно обслужване по Решение № 704 на Министерския съвет от 5 октомври 2018 година
Въвежда се период за премахване на нередовности по предоставени в Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР) заявки и документи за издаване на лицензни и позволения за действия по ЗБИЯЕ, като по този метод се реализира привеждане на услугите за бизнеса в сходство със Закона за ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност.
Направено е прецизиране на ЗБИЯЕ за опростяване на процедурите, като се анулира глава шеста „ Зони с необикновен статут “, а наредбите се слагат на систематичното им място в глава осма „ Аварийно обмисляне и спешна подготвеност “.
Прецизирани са и текстовете на ЗБИЯЕ във връзка с контрола на оборудванията с нараснала заплаха, които имат значение за нуклеарната сигурност и се предлага техническият им контрол на територията на нуклеарна централа да се реализира от профилиран орган, директно зависещ на ръководителя на експлоатиращата организация и под методическото управление на ръководителя на АЯР.
Решението на Министерския съвет за одобрение на Закон за изменение и допълнение на Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила не води до влияние върху държавния бюджет.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР