София. Посрещаме празника на Кула с успехи и отдаваме признание

...
София. Посрещаме празника на Кула с успехи и отдаваме признание
Коментари Харесай

Д-р Владимир Владимиров, кмет на Община Кула: Посрещаме празника на Кула с успехи и отдаваме признание на заслужилите граждани

София. Посрещаме празника на Кула с триумфи и отдаваме самопризнание на заслужилите жители, сподели в предаването „ Чудесата на Северозапада “ по Радио „ Фокус “ доктор Владимир Владимиров, кмет на Община Кула. Той уточни, че 19 август е признат за ден на Кула през 1991 година. „ Празникът на Кула постоянно е част от панаирните дни, които се провеждат от 102 години в нашия град. За панаира в града ни се завръщат стотици наши съграждани, които живеят в други градове на страната, или пък в чужбина “, съобщи доктор Владиморов.
Той уточни, че през тази година са асфалтирани 2 км улици, което за град като Кула не е малко. „ Предстои асфалтирането на 18 км от междуселищната пътна мрежа по европейска стратегия. Над 80 са жителите на общината, които подкрепяме посредством програмата за домашни помощници и персонални асистенти, на други 50 души осигуряваме топъл обяд “, изясни доктор Владимиров. Според кмета на Кула задачата е градът да стане по-добро място за живеене и да се обезпечава помощ за хората в неравностойно състояние.
Празникът на Кула е почнал със работа в храм „ Свети Петър и Павел “ и водосвет за здраве и благополучие. На тържествено съвещание на Общинския съвет са отличени заслужили жители на Кула. В двора на Средно учебно заведение „ Васил Левски “ е открита паметна плоча за художника Йордан Гешев, който е роден в село Чичил и е живял известно време в Кула. Проектът за плочата е на различен прочут локален гражданин – проф. Пламен Вълчев от Художествената академия в София.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР