София. По традиция Столична община винаги почиства обществените места и

...
София. По традиция Столична община винаги почиства обществените места и
Коментари Харесай

Десислава Билева, зам.-кмет на София: По традиция Столична община винаги почиства обществените места и православните храмове преди Великден

София. По традиция Столична община постоянно почиства публичните места и православните храмове преди Великден. Това сподели зам.-кметът на София по направление " Зелена система, екология и земеползване`` Десислава Билева във връзка старта на проведеното миене на прилежащите пространства на храмове и черкви в столицата, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ На прага на идните великденски празници по традиция Столична община постоянно почиства публичните места и съответно в тази ситуация православните храмове. Те са над 70. В момента се почиства към тях, както и площадните пространства вътре в тях. Миенето е доста значима мярка в програмата за възстановяване на качеството на въздуха. Заедно с това, че мием към храмовете, продължаваме миенето и на всички булеварди и улици. Ще използваме момента към празниците, с цел да мием и вътрешноквартални улици. Сега започва сезонът и непрестанно ще правим тази активност, с цел да подобряваме качеството на въздуха. В миенето, което се прави, постоянно се слага и дезинфектант още от началото на пандемията “, съобщи Билева.

„ Кампанията за пролетно разчистване е обичайната акция за Столична община и се организира от над 10 години. Тази година е планувано на два стадия - първият е за нерегламентирани сметища в София, а вторият - разчистване на паркове и градинки. Столична община непрестанно ускорява контрола за недопускане на образуването на нерегламентирани сметища. Всеки, който желае, може да стане доброволец, като екипите на Столична обезпечават материалите, които са нужни ", добави тя.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР