София. По предварителни данни на Националния статистически институт през третото

...
София. По предварителни данни на Националния статистически институт през третото
Коментари Харесай

През третото тримесечие на 2021 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 13.8% спрямо третото тримесечие на 2020 г.

София. По предварителни данни на Националния статистически институт през третото тримесечие на 2021 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 13.8% по отношение на третото тримесечие на 2020 година. Това сочи статистика на Националния статистически институт (НСИ) . В промишлеността нарастването е с 14.2%, в услугите - с 11.1%, и в строителството - с 14.6%.

По стопански действия през третото тримесечие на 2021 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове „ Култура, спорт и развлечения “ - с 26.6%, „ Образование “ - с 23.5%, и „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 16.7%. Намаление на общите разноски за труд е записано в „ Операции с недвижими парцели “ - със 7.9%.

През третото тримесечие на 2021 година по отношение на третото тримесечие на 2020 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 14.1%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 12.3%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 27.5% за „ Култура, спорт и развлечения “ до -8.6% за „ Операции с недвижими парцели “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР