София. По повод 140-ата годишнина от създаването на Българската армия

...
София. По повод 140-ата годишнина от създаването на Българската армия
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов валидира юбилейна пощенска марка „140 години Българска армия“

София. По мотив 140-ата годишнина от основаването на Българската войска министърът на защитата Красимир Каракачанов дружно със заместник-министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски сложиха печата за валидиране на първата по рода си тематична марка. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . „ Това е една доста красива самодейност, която ще увековечи 140-годишнината и е знак на нашето почитание към тази дата. Марката е прелестно художествено произведение и ще остане паметно и за поколенията след нас “, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски уточни, че Българската войска е една от институциите, с която страната ни постоянно се е гордеела и това филателно издание е отдадено напълно на героизма на българските воини. Припомнен беше и фактът, че още в далечната 1902 година се отпечатва марка, отдадена на боевете при Шипка.
Авторът на марката доктор Александър Въчков показва в историческа ретроспекция облика на Българската войска, илюстрира смяната през годините и в това време изобразява непреклонния дух на българския боец.
Юбилейната пощенска марка „ 140 години Българска войска “ е в тираж от 10 100 броя.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР