София. По обвинение на Софийска районна прокуратура на затвор е

...
София. По обвинение на Софийска районна прокуратура на затвор е
Коментари Харесай

Жена е осъдена на затвор за измами за 11 790 лв. по обвинение на Софийска районна прокуратура

София. По обвиняване на Софийска районна прокуратура на затвор е наказана жена за машинация в изискванията на продължавано закононарушение с 3 действия. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата .

На 3 октомври 2016 година в гр. София, за да набави за себе си имотна полза, обвинената М.А. възбудила и поддържала подвеждане у В.Т., че като реализира превод на парична сума в размер на 4875 лв. по банкова сметка заплаща услуга по контракт с медицински център. Вместо банковата сметка на сдружението, обвинената дала своята и прибрала парите за себе си.
М.А. постъпила по този начин и с М.Д., като й дала личната си банкова сметка, а не тази на медицинския център. Пострадалата превела 2440 лв., като си мислела, че заплаща сума по контракт с медицински център.

На 6 октомври 2016 година обвинената заблудила Н.Д., че дава банкова сметка на медицинския център, с който потърпевшият сключил контракт. Той превел сумата от 4475 лв. на посочената сметка. Впоследствие се оказало, че е персоналната сметка на М.А., а не на медицинския център.

С трите действия обвинената нанесла имотни вреди в размер на 11 790 лв. на медицинския център.
По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, ал.1, пр.1 и пр.2, вр. член 26, ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани голям брой очевидци, направени са и експертизи. Разследването е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Софийски областен съд призна M.A. за отговорна по повдигнатото й обвиняване, като й наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.
Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Софийски градски съд.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР