София. По инициатива на заместник министър-председателя по икономическата и демографската

...
София. По инициатива на заместник министър-председателя по икономическата и демографската
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

София. По самодейност на заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика и ръководител на Съвета по киберсигурност Марияна Николова в Министерския съвет се организира работна среща, на която вицепремиерът сложи въпроса за увеличение на размера на наказванията за компютърни закононарушения. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
В срещата присъединяване взеха министърът на правораздаването Данаил Кирилов, ръководителят на Държавната организация „ Електронно ръководство “ Атанас Темелков, представители на Министерство на вътрешните работи, Държавна организация „ Национална сигурност “, Национална следствена работа, съсловните организации на юристите, прокурорите и следователите.
Вицепремиерът Николова сложи на разискване нуждата от завишаване на наказванията, планувани в настоящите разпореждания на Глава девета „ а “ от Наказателния кодекс. Тя изрази визията, че бързият прогрес в областта на информационните и осведомителни технологии постанова наказванията да бъдат променени, с цел да са по-адекватни на изменящата се среда на киберсигурност. На срещата бе решено до края на месец октомври участниците да показват своите оферти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР