София. Патиците в дружбенското езеро не са опасни за преминаващите

...
София. Патиците в дружбенското езеро не са опасни за преминаващите
Коментари Харесай

Светослав Георгиев, Ловно рибарско сдружение „София-запад“: Патиците в дружбенското езеро не са опасни за преминаващите самолети

София. Патиците в дружбенското езеро не са рискови за преминаващите самолети. Това сподели зам.-председателят на Ловно рибарско съдружие „ София-запад “ Светослав Георгиев, откакто 100 полудиви патици бяха пуснати в езерото в ж.к. „ Дружба “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Аз не виждам никаква заплаха за самолетите защото в територията на летището има доста водоеми, които са обитаеми с този тип патица и до в този момент не са съдействали с нищо за нарушение на полетите до в този момент “, добави той. „ По-късно през днешния ден, патици ще бъдат пуснати в Негован, по-късно в двете езера в Суходол и останалата част ще бъде пусната в територията на София-окръг - Костинбродския район “, добави той.
„ Самите патици са отгледани в Ловно стопанство-Луковит, което е благосъстоятелност на Националната ловна организация. На нас са ни предоставени към 500 патици, които би трябвало да разделим в района на София и Софийска област. Смятам, че не е проблем децата да дават храна на патиците. Добре е, в случай че може да е жито или царевица, само че даже и солети да им се дават, не е проблем за тях “, съобщи Георгиев.
Цветелин ДИМИТРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР