София. Първа официална визита в област Ямбол направи новият генерален

...
София. Първа официална визита в област Ямбол направи новият генерален
Коментари Харесай

Ямбол: Първа официална визита в областта направи новият генерален консул в Генералното консулство на Република Турция в България Нурай Иньонтепе

София. Първа публична аудиенция в област Ямбол направи новият общоприет консул в Генералното консулство на Република Турция в Р България със седалище гр. Бургас Нурай Иньонтепе. Той бе посрещнат от регионалния шеф на област Ямбол господин Димитър Иванов. Област Ямбол е част от консулския окръг на генералния консул. Това оповестиха от Областна администрация Ямбол .
В началото на срещата Димитър Иванов изрази задоволството си от опцията незабавно след приемане на консулската екзекватура, да се срещнат и заявят взаимните си другарски позиции. „ Поддържаме положително партньорство с Консулството. Ние сме прилежащ и граничен регион и това ни прави не просто съседи, а другари и сътрудници “. На тези приветствени думи на регионалния шеф генералния консул отговори с думите: „ Радвам се, че връзките сред двете страни напредват и са на положително равнище ”.
Високото равнище на нашите двустранни връзки и взаимно предпочитание за по-нататъшно развиване на съдействието се поддържа и развива интензивно и на държавно равнище на нашите две страни. В хода на протоколните диалози регионалният шеф акцентира наблюденията си, че тези положителни връзки, поддържани през последните години, се отразяват и на икономическите и на културните връзки, и планове.
„ Моята цел като общоприет консул, това което аз желая да направя е да привлека повече туристи към България, включително и към ямболски район. Трябва да развиваме точно културния туризъм “, сподели господин Иньонтепе. Г-н Димитър Иванов акцентира, че продължаваме да работим интензивно в посока туризъм, просвета, стопанска система и по линия на трансграничните планове. Областният шеф и генералният консул споделиха и разискаха няколко съответни хрумвания за бъдещи планове точно по Програма ИНТЕРЕГ България-Турция.
Политиката на доближаване би трябвало да продължи, би трябвало да надграждаме постигнатото в междусъседските ни връзки, подчертаха Димитър Иванов и Нурай Иньонтепе в края на първата си среща и се договориха контактите да продължат.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР