София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа

...
София отново ще се присъедини към вече традиционната за Европа
Коментари Харесай

Ден без автомобили в София утре

София още веднъж ще се причисли към към този момент обичайна за Европа самодейност - Ден без коли, която ще се състои на следващия ден. Това оповестиха от пресцентъра на Столичната община /СО/.

Един от най-ярките образци е Париж, където всяка година през септември пешеходците завладяват улиците на целия град. Само градския превоз, колела и всевъзможни други типове безмоторни транспортни средства се позволяват за придвижване, показаха от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

От 11.00 до 17.00 ч. центърът на София ще бъде затворен за влизане на коли в обсега на синята зона за паркиране. Гражданите и посетителите на града ще могат да разчитат на градския превоз за стигане до центъра, а в периметъра сред бул. " Княз Александър Дондуков ", бул. " Васил Левски ", бул. " Патриарх Евтимий ", бул. " Христо Ботев ", бул. " Александър Стамболийски " ще се придвижват пешком, с колело, тротинетка или още веднъж с градски превоз.

За облекчение на софиянци на уеб страницата на общината, както и на Facebook страницата на " Зелена София " (https://www.facebook.com/SOfiaGreenCity/), ще бъде качена карта с изложение на всички улици с стеснен авто достъп.

 Жителите и посетителите на София ще имат опция да се разходят умерено в центъра на града, да тестват електрически велосипеди или да се включат в някой от туровете, които описват за историята на града, архитектурата и неговата природа.

Опознайте София пешком, приканват от Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР