София. От днес започна традиционният коледен базар в Стара Загора.

...
София. От днес започна традиционният коледен базар в Стара Загора.
Коментари Харесай

Отвориха празничните базари в Стара Загора

София. От през днешния ден стартира обичайният коледен базар в Стара Загора. Малките къщички основават празнична атмосфера в града за десета поредна година. Те са ситуирани в централната част на града – в парк „ Пети октомври “ и по бул. „ Цар Симеон Велики “- южно от Музея на религиите, оповестиха от Община Стара Загора .

В уютните магазинчета може да бъдат открити коледна декорация, лакомства -понички и захарен памук. Търговците оферират още топли ръкавици, шапки и специфични чорапки. За най-малките има особено ръчно направени подаръчета, а за по-големите сувенири, символизиращи Рождество.

На територията на коледните и новогодишни базари е позволена продажбата единствено на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари и декорация, скара, колбаси, вино и пакетирани захарни произведения. Забранена е търговията с цигари и алкохолни питиета с фактически алкохолно наличие по размер над 18 % vol., пиротехнически произведения и взривни субстанции, които основават заплаха за живота и здравето на жителите, както и конфекция, трикотаж, долни дрехи, промишлени артикули.

Коледният базар ще остане отворен до 7 януари 2022 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР