София. От 10.00 часа в галерия Средец на Министерството на културата

...
София.
От 10.00 часа в галерия Средец на Министерството на културата
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 23.09.2022 г.

София.

От 10.00 часа в изложба " Средец " на Министерството на културата ще се състои публична гала по награждаването на ефрейтор Иван Димитров с грамота на Министерството на културата за принос в опазването на културното завещание на Република България. Отличието - специфична грамота и парична премия, ще бъде връчено на ефрейтор Димитров от министъра на културата проф. Велислав Минеков и в наличието на министъра на защитата Димитър Стоянов, генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-началник на защитата на Република Българи

Враца.

От 19.00 часа в градска концертна зала ще се състои концерт на Симфониета Враца " Да помним маестро Валери Вачев ". Диригент: Малкълм Юен

Добрич.

На пл. " Свобода " ще бъде открита галерия навън " Улици и мемоари. 140 години от преименуването на град Добрич "

Добрич.

Днес в уеб страницата на Регионална библиотека " Дора Габе ", ще се състои показване Дигитална сбирка от микрофиши на добруджански вестници, излизали в интервала 1901-1944 година във връзка 25 септември - Ден на град Добрич и 82 години от възвръщането на Южна Добруджа към България. Проявата е отдадена на Европейската година на културното завещание 2022.

Казанлък.

От 16.00 часа в Исторически музей " Искра ", гр. Казанлък, ще бъде маркирана 120-годишнината от освещаването на храм-паметник " Рождество Христово " - Шипченски манастир.

От 18.00 часа, ще бъде открита галерия.

Карлово.

От 10.00 часа в Малка зала на Културен дом - Карлово, ще бъде открита Конференцията на Центъра за стопанско-исторически проучвания. В събитието ще взе участие проф. Шевкет Памук, London School of Economics and Political Science

Малко Търново.

От 10.00 часа при Граничен контролно-пропускателен пункт Малко Търново, заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на земеделието Явор Гечев ще създадат взаимна инспекция на положението на горските пътища, както и на сечи в региона на Малко Търново.

Плевен.

От 10.30 часа в Регионалния център за ранна намеса на уврежданията - Плевен (адрес: град Плевен, ул. " Дойран " №81), ще се организира конференция по план " Продължаване активността на Регионален център за ранна намеса на уврежданията - гр. Плевен ".

Пловдив.

От 13.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция, в границите на която Ашим Хаджиасан ще даде детайлности към проблема с къщата му и ще опише за негови разкрития за закононарушения, осъществени от служебни лица.

Русе.

От 17.00 часа в Лапидариумa на Регионален исторически музей - Русе ще се организира Международен ден на лешояда в партньорство с Българско сдружение за отбрана на птиците (БДЗП). Събитието е част от план " Нова вяра за египетския лешояд " и план " ПрилеПтици - нашите летящи другари " на Сдружение " Приятели на музея " по Програма " Култура " на Община Русе, направление " Творчески планове в региона на изкуствата и културата ".

Свищов.

От 11.00 часа пред храм " Св. Троица " Община Свищов ще раздаде храна на възрастни хора и на лица в неравностойно физическо и обществено състояние.

От прясно приготвената храна могат да се възползват всички искащи, отговарящи на посочените критерии, без да е належащо авансово записване. Желателно е жителите да си носят персонални съдове за предпазване и преместване на храна, която в тази ситуация ще включва чорба, главно ядене, десерт и самун.

Свищов.

От 17.30 часа в художествена изложба " Николай Павлович " в Свищов ще бъде открита следващата 45-та сборна галерия на свищовски художници. Мероприятието е обичайно за празниците " Свищовски лозници ", като годишно в него се включват десетки създатели от общината. Тази година в изложбата ще вземат присъединяване 25 създатели.

Стара Загора.

От 18.00 часа в с. Ракитница, ще стартира Фестивал на виното и културното завещание Августиада - 20220 година

Стара Загора.

От 19.00 часа пред РИМ - Стара Загора, ще бъде открита самодейността Нощ на изкуствата

Предизборни събития:

София.

От 12.00 часа пред Централната изборна комисия (централен вход откъм МС) Вътрешна македонска революционна организация провежда митинг срещу безконтролното отваряне на секции в Турция.

Сливен.

От 13.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на водача на " Изправи се България " Мая Манолова и лидерът на листата в 21 МИР-Сливен Стефан Пасков

София.

От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители пред магазин " Фантастико " в кв. " Драгалевци ".

София.

От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители на Лъвов мост от страната на общинската администрация регион " Сердика ".

София.

От 18.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители на площада в кв. " Враждебна ".

София.

От 10.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители на площада в кв. " Курило ".

София.

От 15.00 до 19.00 часа ще се организира Демонстрационно пробно гласоподаване с машина в районен съд на Българска социалистическа партия - Надежда (ул. " Дравски пердах " №6).

София.

От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители на метростанция " Люлин ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР