*** София. От 09.30 часа в Интер Експо Център държавният

...
*** София. От 09.30 часа в Интер Експо Център държавният
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 20 септември


***
София.
От 09.30 часа в Интер Експо Център президентът Румен Радев ще открие единадесетото годишно издание на форума „ Кариера в България. Защо не? ”.

***
София.
От 14.30 часа на „ Дондуков “ 2 президентът ще удостои с Орден „ Стара планина “ първа степен изключителният и пълномощен дипломат на Република Полша в Република България Кшищоф Краевски за неговите заслуги за задълбочаването и развиването на българо-полските връзки.

***
София.
От 11.15 часа в залата на Министерството на туризма министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков ще подпишат съглашение за съдействие сред двете министерства. Документът основава благоприятни условия за образование и професионална подготовка на фрагменти за туризма.

***
София.
От 09.00 часа ще се организира съвещание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа 8 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Цветан В., Александър П., Илиан З. и други за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 09.30 часа в Централния боен клуб заместник-министърът на защитата Анатолий Величков ще взе участие в откриването на националната конференция с интернационално присъединяване „ Отбранителната промишленост водач на нововъведенията в България “. Събитието е под патронажа на вицепремиера по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов.

***
София.
От 09.30 часа ще се организира съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в хотел КООП ще се състои заключителна конференция на Българо-швейцарската стратегия за съдействие в битката с трафика на хора и реинтеграция на жертвите.

***
София.
От 09.30 часа 14 състав на Софийски градски съд ще гледа делото против Драгомир Д., упрекнат за двойното ликвидиране на строителните бизнесмени в кв. „ Витоша “.

***
София.
От 09.30 часа 26 състав на Софийски градски съд ще гледа делото против Валентин Д., Лина А. и Мая С. (длъжностно заграбване в изключително огромни размери).

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще гледа делото против шестима лекари, упрекнати за гибелта на родилката Деяна Г.

***
София.
От 10.00 часа в Резиденция „ Бояна “ в дом №2 ще се организира втората част на конференцията на тематика „ Възможности и вероятности за развиване на публично-частното партньорство “ - уъркшоп по съществени въпроси, свързани с публично-частното партньорство в региона на ВиК и пътната инфраструктура.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Гриша Г., Данаил Г., Емилия С. и други за формиране и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 10.00 часа 4 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Мила Г., Ангел А., Антони Я. и други за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
От 11.00 часа 15 състав на Специализирания углавен съд ще гледа делото против Димитринка Ф., Борис Б., Йордан Ч, и други за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 11.00 часа в централното предверие на Националния исторически музей ще бъде открита изложбата „ Дипломация и героизъм “, отдадена на 110-годишнина от прокламиране на Независимостта на България.

***
София.
От 11.15 часа в залата на Министерството на туризма министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков ще подпишат съглашение за съдействие сред двете министерства. Документът основава благоприятни условия за образование и професионална подготовка на фрагменти за туризма.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция на тематика „ Аз вардя горите и орлите на България “.

***
София.
От 12.00 часа с публична гала ще бъде открита обновената база на ямболското СУ „ Св. Климент Охридски “.

***
София.
От 13.30 часа 8 състав на Софийски градски съд ще гледа делото против Десислава Д. (пране на пари).

***
София.
От 14.00 часа в зала „ Изток “ на Народното събрание ще се организира полемика по отношение на признатите на първо гласоподаване промени в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби, свързани с прозрачността на собствеността на медиите и нейното значение за гарантиране на свободата на словото и предварителната защита на подправените вести.

***
София.
От 14.00 часа 11 състав на Специализирания углавен съд ще се гледа делото против Андрей З., Костадин Г. и Николай Н. за образуване и управление на проведена незаконна група.

***
София.
В 14.00 часа в мраморно предверие на зала „ България ", ще се организира конференция във връзка VIII-мия интернационален музикален фестивал „ Пиано екстраваганца ".

***
София.
От 15.00 часа в зала „ Триадица “ в „ Гранд Хотел София “ ще бъдат подписани оперативните съглашения за осъществяване на Фонд градско развиване. Избраните финансови медиатори са Обединение „ Фонд за устойчиви градове “ и „ Регионален фонд за градско развиване “.

***
София.
От 16.00 часа в София Тех Парк ще се организира цифров конгрес на тематика „ Икономика 4.0.

***
Асеновград.
От 12.30 часа в с. Тополово ще бъде открита паметна плоча на доктор Иван Василев. От 13.00 часа на паметната плоча на починалите във войните в с. Тополово ще бъде отслужена заупокойна литургия и боен обред по случай 100 години от края на Първата международна война.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека ще бъде показан поетичният алманах за незрящи „ Докосване “ на Красимир Ортакчиев – взаимен план на ЛК „ Орфей “ при НЧ „ Св. преп. П. Хилендарски “ и Съюз на слепите.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в Професионална гимназия по текстил и лека индустрия Гоце Делчев “ зам.-министър Дeница Сачева и доктор Милен Врабевски ще открият нова компютърна зала.

***
Бургас
От 11.00 часа, в Общинския съвет на БСП-Бургас, ще се организира конференция с присъединяване на Атанас Зафиров - член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, Стойко Танков - ръководител на Областния съвет на БСП-Бургас, Емил Георгиев - ръководител на ПК " Екогласност " и Румен Николов - регионален координатор на ПК " Екогласност " за област Бургас.

***
Бургас.
В 11.00 часа в Окръжен съд – Бургас ще произнесе с присъда по делото за убийството на Никол, в асансьорна кабина на блок в к-с „ Меден рудник ".

***
Бургас
От 20.00 часа в Летния спектакъл ще бъдат закрити Музикално - поетичните вечери „ Памет за Емил Чакъров. 70 години от рождението на Маестрото ".

***
Бургас.
От 18.30 часа в зала „ Младост “ ще се състои надзорен мач сред волейболния първенец „ Нефтохимик “ и турския гранд „ Галатасарай “.

***
Варна.
От 10.00 часа в залата на Община Варна ще се състои начална конференция по план „ Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Варна - фаза 1.

***
Варна.
От 10.30 часа в заседателната зала на УМБАЛ " Св. Марина " - Варна ще се организира конференция, на която детски ендокринолози, отпред с проф. доктор Виолета Йотова, ще разгласят резултатите от акцията за ранно разкриване и навременно лекуване на положения с проблематичен напредък при деца, която се организира през последната година.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „ Одесос “, Археологически музей – Варна, ще се състои конференция по отношение на новата галерия „ Пясъчни крепости и бетонни курорти - дребна почивка в предишното на България “. Изложбата е готова от Музея на хотелиерството и ресторантьорството във Финландия, дружно с посолството на България във Финландия.

***
Варна.
От 12.30 часа в Областна администрация ще се състои брифинг на вицепремиера Валери Симеонов във връзка отчитането и протичането на летния сезон.

***
Варна.
От 18.30 часа в Зала 2 на изложба „ Ларго “ ще бъде открита независима галерия - графика на украинския художник Константин Антюхин. Експозицията носи името „ Метаморфози “.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “ ще бъде показана „ Без граници “/ „ Nolimited “ – галерия на Николина Джановска и Гордана Хаджи-Николова /Македония/.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в театралния салон на Военния клуб ще се организира благотворителен коктейл, проведен от Ротари клуб – Велико Търново и Общината. Събраните средства ще са за възобновяване на помещението.

***
Враца.
От 17.00 часа в дребна зала на ХГ „ Иван Фунев “ – РИМ Враца ще бъде показана галерия във връзка 115 години от рождението на Кирил Буюклийски.

***
Габрово.
Народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ ще проведат полемика за „ Визия за България “ с жителите в област Габрово. График на срещите може да прочетете тук.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 10.00 часа в центъра на селото ще стартира „ Празник на градинаря ”.

***
Добрич.
От 19.00 часа в градски парк „ Свети Георги “ ще се състои концерт „ ТУРНЕТОО “.

***
Каварна.
От 16.00 часа в заседателна зала на Община Каварна ще стартират Националните културни празници „ Албена ”.

***
Перник.
От 09.30 часа в зала „ Панорама “ ще се организира съвещание на Общински съвет – Перник.

***
Пловдив. .
От 10.30 до 12.00 часа в Цар-Симеоновата градина ще се организира обичайният детски празник във връзка Седмицата на подвижността. Ще бъдат обособени няколко къта с действия за деца от 6 до 9 години. Планирани са надпревари по скоростно и майсторско каране с колела, тротинетки и ролери, рисунка на асфалт, занимателни надпревари по сигурност на придвижването.
***
Пловдив. .
От 15.30 часа учениците от ОУ „ Васил Левски “ са приготвили открит урок „ Комбинирай, движи се “, който ще се организира на профилираната площадка по безвредно придвижване в двора на учебното заведение във връзка Седмицата на подвижността. По атрактивен метод те със своите учители ще покажат по какъв начин можем да се придвижваме в градски условия, употребявайки различен превоз, като не замърсяваме околната среда.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ - Пловдив ще проведат приемни с жители, както следва: Ясен Михайлов, Дамян Петров, Петър Попов от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Западен ” на ул. „ Царевец ” № 9; Гошо Къчков, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Северен ” на бул. „ Марица ” №91. Пенчо Малинов, от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Източен ” на ул. „ Коста Паница ” №5; Веселин Маневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в регион „ Южен ” на ул. „ Академик Петър Динеков ” № 1А.

***
Пловдив. .
От 18.00 часа, в салона на в НЧ „ Възраждане “ ще се организира литературно четене с присъединяване на членове на Дружеството на писателите, които се реализират по плана „ Писателите и Пловдив “. Публиката ще има опция да се срещне с 10 пловдивски създатели.

***
Русе.
Общинските съветници от ГЕРБ-Русе ще имат приемни за жители от 17.30 часа в града. В централния офис на партията, намиращ се на ул. „ Чипровци ” № 2, на въпроси на хората ще дават отговор проф. Васил Пенчев и Богдан Донев. В клуба, намиращ се на ул. „ Доростол ” № 1, жителите на общината ще могат да слагат своите проблеми пред доцент Сашо Нунев и Илиян Илиев. Димитър Кънчев и Бедрос Пехливанян ще са разполагаем на хората за настоящи проблеми в клуба, намиращ се в кв. „ Чародейка ”, комплекс „ Чародейка ”, ет. 2. Владислав Атанасов и Марияна Данова - Иванчева ще бъдат в клуба на ул. „ Отец Паисий ” № 4, а Събина Павлова – в клуба на ул. „ Илинден “ № 7 в кв. „ Дружба 3 “ /до комплекс „ Олимпия “/.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала „ Георги Данчев “ на регионалната администрация в Сливен ще се състои конференцията на „ МатиБолгария “. В нея ще взе участие ръководителят на сдружението Дора Пондалова и членове на новоизбрания директорски съвет. Ще бъде показан и новият брой на вестник „ Сливен “, който „ МатиБолгария “ издава в навечерието на всяка сливенска родова среща.

***
Сливен.
От 17.30 часа министърът на образованието Красимир Вълчев ще се запознае с хода на ремонтите в двата Регионални учебно-тренировъчни центъра по сигурност на придвижването, които занапред ще се основават.

***
Сливен.
От 19.00 часа в зала „ Сливен “ Сливенският симфоничен оркестър открива новия си креативен сезон.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на Българска телеграфна агенция, държавна опера Стара Загора ще даде конференция по отношение на първата премиера за новия Сезон- „ Малкият принц ".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Република България „ Захарий Княжески “ ще бъде открита групова галерия „ Природни положения “ (живопис, графика, рисунка, статуя, фотография). Изложбата ще остане до 20 октомври 2018 година

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния спектакъл ще се състои премиера на постановката „ Сватбата на Фигаро “.

***
Сухиндол.
От 18.00 часа в читалището на град Сухиндол народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ - Дора Янкова, Донка Симеонова и Даниел Йорданов ще проведат полемика за „ Визия за България “ с жителите.

***
Търговище.
Народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ ще проведат полемика за „ Визия за България “ с жителите в област Търговище. График на срещите може да прочетете тук.

***
Хасково.
В ХГ „ Ат. Шаренков “ ще бъде показана галерия „ Поздрави от … Италия и България “. В РИМ – Хасково ще бъде показана галерия „ Идентичност сред символика и цветове “. Входът за двете изложения е свободен.

***
Ямбол.
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде на работно посещаване в Ямбол. В 12.00 часа министърът ще посети СУ „ Св. Климент Охридски “, в което завърши повсеместен ремонт, финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “. По-късно министър Вълчев ще посети и ОУ „ Д-р Петър Берон “, както и образователна процедура на възпитаници в дуална форма на образование.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР