*** София.От 09.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет, по

...
***
София.От 09.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет, по
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 18 октомври 2022 г.

***

София.
От 09.00 часа в " Гранитната зала " на Министерския съвет, във връзка отбелязването на Европейския ден за битка с трафика на хора, Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ) провежда спорен конгрес на тематика " Устойчивост на политиките за противопоставяне на трафика на хора. Подобряване на механизмите за събиране и разбор на данни. Оползотворяване в интерес на потърпевшите на иззети средства и имущества от наказани трафиканти ".

***
София.
От 10.00 часа на пл. " Св. Ал. Невски " президентът на Армения Вахагн Хачатурян ще бъде посрещнат от президента Румен Радев с публична гала, която включва почетен часовой и 21 топовни артилерийски салюта в чест на госта. Вахагн Хачатурян ще отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец.
От 10.30 часа на " Дондуков " 2 двамата президенти ще проведат среща на " четири очи ", след което ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Армения.

В 11.45 часа в Гербовата зала Румен Радев и Вахагн Хачатурян ще подпишат взаимна декларация по отношение на 30-ата годишнина от установяването на дипломатическите връзки сред България и Армения. В наличието на двамата президенти ще бъде подписан и протокол за основаване на Арменско-Българска търговско-икономическа камара. След това Румен Радев и Вахагн Хачатурян ще дадат и взаимни изказвания за медиите.

***
София.
От 11.00 часа на Малка сцена, 7-ми етаж, Софийската опера и балет ще организира конференция за сезон 22/ 23 година.

***
София.
От 11.00 часа в Ноналния пресклуб на Българска телеграфна агенция, бул. " Цариградско шосе " No 48, ще се организира конференция, проведена от EOS в България, на която ще бъдат оповестени резултатите от годишното изследване на EOS Group " Навици на заплащане в Европа 2022 ".

***
София.
Днес Националния политехнически музей (НПТМ) може да се прегледа най-новото Лего-изложение " КОРАБИ, ДВОРЦИ И МАШИНИ ". То е проведено взаимно с " Лебго - Българският Лего клуб ".

***
София.
От 10.00 часа, в централата на КНСБ на пл. " Македония " 1, ет. 2, зала " Азия ", ще се организира конференция на КНСБ и КТ " Подкрепа ". На нея ще бъдат оповестени взаимни дейности и претенции за растеж на приходите, ограничения за преодоляване на рецесията и опазване на заетостта. В конференцията ще вземат участие президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов, вицепрезидентите на КНСБ, шефът на ИССИ Любослав Костов, икономическият консултант на президента на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова, водачи на федерации към двете конфедерации.

***
София.
От 11.00 часа в зала 1 на АККК " Сердика ", публично ще бъде показан планът " Маршрут на мозайките в София ".Проектът показва мозайки в София от разнообразни исторически интервали - от антични до модерни мостри.

***
София.
От 11.30 часа в централата на Политическа партия АБВ на улица " Врабча " 23, ще се организира конференция на Политическа партия АБВ. Темата е " Новият политически сезон - позиция на Политическа партия АБВ, като част от коалиция " Български напредък "

***
София.
От 12.30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика: " Кога България ще има същинска Детска болница? "

***
София.
От 13.00 часа пред паметната плоча на починалите парашутисти президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще взе участие в отбелязването на Празника на военните парашутисти.

***
София.
От 13.00 часа на пешеходния мост над бул. " България " до НДК ще бъде открита деветата фотоизложба, проведена във връзка Деня на строителя - Димитровден, от Камарата на строителите в България (КСБ) и в. " Строител " със съдействието на Столичната община (СО). През 2022 година експозицията е отдадена на 15-ата годишнина на КСБ и на 15 година от влизането на България в Европейски Съюз. " Виж София - 15 години дружно строим за хората " ще бъде открита от ръководителя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев.

***
София.
От 14.00 часа в страничната площадка на Моста на влюбените (от страната на клуб " Перото " ), месец октомври е разгласен публично за Световен месец за битка с карцинома на млечната жлеза. Като част от годишната осведомителна акция на Първа САГБАЛ " Света София " за предварителна защита и профилактика за битка с рака на гърдата, на 18-ти октомври ще се състои обичайното събитие край НДК, в което алегорично ще пуснем във въздуха 1200 розови балона в памет на дамите изгубили борбата с рака на гърдата.

***
София.
От 15.00 часа в БТТП ще се организира кръгла маса на тематика " Подготовката за повторна приложимост и преработването на матраци като част от кръговата стопанска система ". В рамките на кръглата маса ще се показа демонстрационния план за подготовка за повторна приложимост и преработване на използвани матраци.

***
София.
От 17.00 часа в РЦСИ " Топлоцентрала " Брайън Роджърс, артистичен шеф и съосновател на The Chocolate Factory Theater (Ню Йорк) и арт мениджърът и откривател - Томас Ердер (Берлин) ще приказват за самостоятелните подиуми на актуалните изпълнителски изкуства в Европа и Съединени американски щати.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в зала " 22 септември ", кметът на Благоевград Илко Стоянов ще организира втората от поредност планувани срещи, на които ще бъде дискутиран оповестеният от Министерство на регионалното развитие план на насоки и изискванията за саниране на жилищни здания по Плана за възобновяване и резистентност

***
Благоевград.
От 18.00 часа, в Градската художествена изложба - Благоевград ще се открие обща художествена галерия, отдадена на Свети Лука - настойник на художниците. В нея ще вземат присъединяване 40 създатели от Благоевград и района. Експозицията е жанрово разнообразна - живопис, графика, статуя и приложно изкуство (дърворезба).

***
Варна.
От 18.00 часа в ГХГ - Варна на ул. " Любен Каравелов " 1, в Деня на настойника на художниците, сдружението ще покаже нови работи живопис, графика, статуя и приложно изкуство на художници от всички генерации.

***
Видин.
От 10.30 часа в залата на Общински съвет - Видин ще бъдат връчени трудовите контракти на 63 души в границите на план " Интегриран метод за социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Видин ", който се осъществя по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се състои премиерата на " Сирена и Виктория " от Ал.Галин

***
Пловдив.
От 10.30 до 11.30 часа пред постройката на Областен съвет Пловдив ще се организира митинг на работещите в системата на незабавна здравна помощ, проведен от КТ " Подкрепа " -Пловдив. Декларация с претенции към Министъра на опазването на здравето ще бъде връчена на Областния шеф на Пловдивска област-г-н Стоев.

***
Русе.
от 11:00 ч. в Зала 1 на Областна администрация, ще се организира заключителното събитие-конференция по интернационалния план RESILOC /Resilient Europe and Societies by Innovating Local Communities/, финансиран от програмата за проучвания и нововъведения на Европейския съюз Хоризонт 2020 по съглашение за безплатна помощ № 833671.

***
Русе.
От 19.00 часа в Канев център, Влади Въргала идва в Русе с задача да поддържа Фондация " Александър Русев " и да даде мощ и вяра на децата в неравностойно състояние, на техните родители, а и на всички, които са я изгубили по пътя.

***
Сливен.

От 17.00 часа, в централното предверие на Регионална библиотека " Сава Доброплодни " -Сливен ще бъде открита документалната галерия " И будеше за протест сърцата... ", отдадена на 200г. от рождението на Добри Чинтулов - една от най-значимите фигури на Българското възобновление - заслужил преподавател, незабравим възпитател, извънреден родолюбец и патриот, изтъкнат държавник и герой за църковна самостоятелност, въодушевен метежен стихотворец.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Арт предверие Радио Стара Загора, ще се състои представянето на фентъзи епоса " Необикновени " - книжовен дебют на Цветомира Йорданова, ученичка в 10 клас на ПГСАГ " Лубор Байер " Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Куклен спектакъл ще бъде показан театралния театър " Приятно ми е, Ива! "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР