*** София.От 09.00 часа в Аулата на Софийския университет Св. Климент

...
***
София.От 09.00 часа в Аулата на Софийския университет Св. Климент
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 14 октомври 2022 г.

***

София.
От 09.00 часа в Аулата на Софийския университет " Св. Климент Охридски " ще се състои национална конференция с интернационално присъединяване на тематика " Кризисни провокации и посткризисни вероятности на неофициалното обучение в България ".

***
София.
От 10.00 часа президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще одобри почетния часовой и ще отдаде респект пред Паметника на летеца, до постройката на Народното събрание, във връзка Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

***
София.
От 10.30 часа в Министерството на външните работи, ще се състои брифинг за представителите на медиите, в който министърът на външните работи Николай Милков ще показа постигнатото по целите на Министерство на външните работи в границите на служебното държавно управление досега.
***
София.
От 10.00 часа в зала " София Гранд ", хотел Маринела, Медицински университет - София ще бъде хазаин на интернационална конференция под мотото " София - столица на публичното здраве ", на Асоциацията на учебните заведения по публично здраве в Европа (АСФЕР)

***
София.
От 10.30 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще бъде показан отчета: " (не?)НЕПОБЕДИМИ ПАНДЕМИИ ". Кои пандемии? И за какво (не?)победими?

***
София.
От 11.20 часа в Аулата на Нов български университет ще се състои гала по връчването на Награда за гражданска героизъм и човешка добрина в помощ на украинския народ. Президентът Петър Стоянов ще връчи първата по рода си премия за гражданска героизъм и човешка добрина в помощ на украинския народ. За нея са номинирани над 30 доброволци и организации, които подадоха ръка на бягащите от войната в Украйна.

***
София.
От 12.00 часа в Министерството на външните работи ще се организира конференция във връзка тристранната среща сред България, Гърция и Румъния. Сред участниците в нея са различният министър на външните работи на Република Гърция Милтиадис Варвициотис и държавният секретар по европейските въпроси на Румъния Даниела Гътман.
***
София
От 14.00 часа в 200 ОУ " Отец Пайсий " в с. Лозен, ул. " Иван Пешев " 5, доброволци на Българския юношески Червен кръст ще обучат възпитаници по първа долекарска помощ

***
Благоевград.
От 17.00 часа в зала 5 на Община Благоевград, ще се организира безвъзмездна лекция, проведени от Алианс на българските акушерки

***
Варна.
Ден на отворените порти ще се организира във ВВМУ " Н. Й. Вапцаров ". Посещенията ще се проведат в две сесии: от 10.00 и от 13.30 часа, когато всички искащи ще имат опцията да получат доста потребна информация, както и да се срещнат със специалностите и образователната материално-техническа база, с които Морско учебно заведение разполага.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала 1 на Икономически университет - Варна ще се организира полемика на тематика " Кризисни рефлексии върху финансовия бранш " с присъединяване на водещи учени и топ мениджъри на банкови и финансови институции от страната и чужбина. Събитието е част от отбелязване
100 години проучване на финансова просвета отбелязва Икономически университет - Варна

***
Варна.
От 16.00 часа в Юнашки салон ще се организира откриваща конференция и първа трудова борса, по отношение на осъществяването на контракт ДБФ № BG05M9OP001-2.056-0017-C01 по план: " Интегрирани ограничения за обществена интеграция и възстановяване достъпа до обучение на уязвими групи от община Варна ".

***
Варна.
От 18.00 часа в музей " Стара Варна ", на ул. " Цар Калоян " 5 ще се състои показване на новата монография на Петър Стоянович " Фердинандеум " споделя с научни обстоятелства и в лек, четивен жанр целия развой на промяна на България от една османска провинция в европейска страна.

***
Варна.
18.00 часа в ГХГ " Борис Георгиев " Варна ще бъде открита галерия сценография и живопис на Лора Маринова и Димитър Борисов отдадена на 75-годишния празник на Държавна опера Варна

***
Враца.
От 18.30 часа на ул. " Търговска " / бул. " Христо Ботев ", ще стартира Първото издание на архитектурния фестивал " Врата към Враца ", който ще се организира сред 14 - 16 октомври 2022 година Неговите уредници от Неправителствени организации " Врачанските къщи " си слагат за цел да концентрират публичното внимание към културното завещание на Враца и Балканите като цяло, благоприятни условия за неговата реституция, консервация и социализация.

***
Враца.
От 19.00 часа вградска концертна зала ще се състои концерт на Симфониета-Враца " Барок и романтизъм " -

***
Габрово.
От 12.00 до 16.00 часа.в центъра на Габрово, на ул. " Радецка ", против някогашния ГУМ, КНСБ - Габрово ще организира информативен ден и протестни акции в района

***
Добрич.
От 14.00 часа в Хотел " Москва " - начална точка на втория маршрут, продължава самодейността " Живо минало за живо бъдеще "

***
Русе.
От 09.00 часа в конферентна зала 2 на русенския хотел " Рига ", ще започва спорен конгрес в Русе открива финалните действия по плана " Бъди деен, а не нападателен " на неправителствената организация " Дунавски начинания за обединени райони ".

***
Свиленград.
От 14.00 часа в конферентната зала на хотел " Свилена " в гр. Свиленград, пл. " 5-ти октомври " № 1, се организира конференция за показване на напредъка по план " Хабитат Сакар ".

***
Смолян.
На 14 до 15 октомври /петък, събота/ в к.к. Пампорово, Заседателна зала на Хотел Белвю Ски & Спа " в навечерието на деня на българския доктор " Св.Иван Рилски " РЛК Смолян по традиция организира следващото издание на научният симпозиум " Чилова академия-2022 ".

***
Сливен.
От 09.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на тематика " Популяризиране на Националната стратегия за профилактика на оралните болести при деца от 0-18 годишна възраст в Република България, за възстановяване на познанията и културата на разнообразни целеви групи от популацията в региона на профилактиката на оралните болести " с присъединяване на основния секретар на Българския зъболекарски съюз (БЗС) доктор Борислав Миланов, доктор Живка Георгиева и доктор Иван Данчев - ръководител на Регионалната гилдия на БЗС.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Република България " Захарий Княжески ", ще се състои концерт театър " Сезони в музика и стих " с присъединяване на трио " Дивертименто " и Мария Донева.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперен спектакъл ще се състои операта " Бал с маски " -от Джузепе Верди

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР