*** София.От 09.00 часа новоизбраното 48-о Народно събрание ще проведе първото

...
***
София.От 09.00 часа новоизбраното 48-о Народно събрание ще проведе първото
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 19 октомври 2022 г.

***

София.
От 09.00 часа новоизбраното 48-о Народно заседание ще организира първото си съвещание

***
София.
Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват на откриването на първото съвещание на новоизбраното Четиридесет и осмо Народно заседание, което ще се организира в 9.00 часа

***
София.
От 09.30 часа в Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90), ще се организира конференцията " Родени прекомерно рано: медицински и обществени аспекти на развиването на недоносените деца "
***
София.
От 10.00 в 28 СУ " Алеко Константинов " ( бул. Възкресение 60) ръководителят на СОС Георги Георгиев, дружно с районния кмет на Красна поляна Иван Чакъров и Диян Стаматов ще открият новата постройка за учениците от начален стадий.

***
София.
От 10.00 часа в София Хотел Балкан, Посолството на Гърция в София ще организира събитие за гръцкия туризъм с акцент Регион Епир. На събитието ще участват представители на посолството на Гърция в София, туристически организации и представители на туристическия бранш от район Епир.

***
София.
От 10.00 часа в ТУ - София ще бъде намерено ревюто " Дни на кариерата. В същия ден от 14:00 часа ще се излъчи онлайн-студио, по време на което ще се показват 4 компании - Ултра Плей. Лим Текникс, MM Солушънс и Блек Сий Геймс.

***
София.
От 11.00 часа, пред Министерството на здравеопазването ще се организира народен митинг на лекари, медицински сестри, фелдшери, водачи на коли за спешна помощ и санитари от центровете за незабавна здравна помощ от цялата страна. Поводът за недоволството е обвързван с ниските трудови хонорари, които получават медиците.

***
София.
От 12.00 часа, пред Министерски съвет ще се организира протестното събитие, проведено от Народно събрание " Защита ", за проява на нашата поддръжка и предпочитание за прекъсване на обедняването на българските жители с непостижимите цени на природния газ, електрическата енергия и горивата, за заслужен живот без далавера, за заслужено възнаграждение на положения труд в условия на галопираща инфлация.
От 13.00 часа от паркинга пред Българска народна банка, ще започва автошествието.

***
София.
От 15.00 часа в зала " Проф. Марин Дринов " на Българска академия на науките, президентът Румен Радев ще взе участие в отбелязването на 50-годишния празник " България - галактическа страна ", Събитието, проведено от Института за галактически проучвания и технологии (ИКИТ) при Българската академия на науките.

***
София.
От 16.00 часа в Grand Hotel Millennium, българската компания за развиване на продажбите в софтуерния бранш Out2Bound и нейния американски сътрудник MarketStar - световен водач в региона провеждат среща с медии, на която ще бъде оповестена значима за софтуерната екосистема в България вест.

***
София.
От 17.00 в изложба " Средец ", гр. София, бул. " Александър Стамболийски " 17, ще бъде открита графичната галерия на Людмил Георгиев - " МОИТЕ ГРАДИНИ "

***
София.
От 19.00 часа в Национален исторически музей (София, ул. " Витошко лале " 16) ще се организира формалната гала по връчване на премиите на Български лекарски съюз за принос в медицината: " Лекар на годината - 2022 година ".

***
София.
От 19.00 часа в криптата на храм-паметник " Св. Александър Невски " (Музей на християнското изкуство) и на 31 октомври от 19.00 ч. в концертната зала на Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков " ще бъдат изнесенисе състоят заключителните концерти от плана " Хоровата църковнославянска музика в столицата - завещание и актуалност " за разпространение на църковнославянското хорово изкуство, проведен от църковния хор " Покров на Пресвета Богородица " при храм " Покров Богородичен ". Входът за концертите е свободен.

***
Благоевград.
От 14.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в Благоевград ще се организира конференция на екипа на Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров " - Благоевград. Пресконференцията е на тематика премиерата на спектакъла " Момчето от последния чин " от Хуан Майорга, с режисьор Тея Сугарева - Савова.
***
Бургас.
От 11.00 часа в Бургас ще бъде открит монумент на доктор Живко Радев, а събитието е част от отбелязването на професионалния празник на българския доктор - 19 октомври и Ден на св. Иван Рилски Чудотворец. Мястото, където ще бъде повдигнат монумента, е в Морската градина, против бл. 16 в ж.к. " Лазур ".

***
Бургас.
От 13.00 часа в зала " Петя Дубарова " на КЦ " Морско казино ", ще се организира конференция във връзка 12-то издание на новаторския фестивал " Ерата на Водолея " в Бургас.

***
Варна.
От 11.00 часа в залата на Областен информативен център-Варна на пл. " Св. Св. Кирил и Методий " №2, ще се организира конференция по плана " Повишаване ролята и отговорностите на жителите в демократичното развиване на локално равнище в Община Аксаково ". Той се финансира от Оперативна програма " Добро ръководство " 2014-2020 година

***
Варна.
От 18.00 часав Художествения музей " Георги Велчев ", ще бъде открита изложбата " Един момент " показва живопис, графика и рисунки на варненския художник, който е одобрен създател в региона на нереалното изкуство.

***
Велико Търново.
От 15.30 часа пред постройката на Община Велико, по отношение на 18 октомври - Европейски ден за битка с трафика на хора, Местната комисия за битка с трафика на хора започва превантивно-информационна акция, ориентирана най-вече към възпитаници и подрастващи. Във Велико Търново тя се ще организира за десета поредна година, с присъединяване на възпитаници доброволци.

***
Видин.
От 10.30 часа в централната част на гр. Видин - пред задния вход на постройката на Община Видин (откъм паркинга на общината), екипът на Областен информативен център-Видин ще организира открита приемна.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се състои премиерата на " Сирена и Виктория " от Ал.Галин

***
Драгоман.
От 11.00 часа в заседателната зала на община Драгоман, ул. " Захари Стоянов " № 26, гр. Драгоман, Областен информативен център София-град и София-област (ОИЦ-София) ще организира осведомителна среща.

***
Пловдив.
От 19.00 часа в историческата пловдивска зала " Съединение ", китаристът Димитър Пеев идва от Чикаго, Илинойс, с цел да изнесе концерт, озаглавен " Спомен за канте хондо ". В програмата са включени творби за класическа китара на Федерико Морено Тороба, Хоакин Турина, Исак Албенис, Емилио Пужол, Анхел Бариос и Мануел де Файя, както и стихотворения на Федерико Гарсия Лорка, претворени на български език от Ромеро и поднесени с гласа на Тодор Димитров.

***
Разград.
От 19.00 часа в Театрална зала на НЧ " Развитие 1869 " на пл. Възраждане, ще бъде показана постановката на Сатеричен спектакъл " Алеко Константинов " - " Провинциални анекдоти "

***
Русе.
От 09.30 часа преподаватели от Детска градина " Русалка " ще посетят Комплексния онкологичен център в Русе във връзка 19 октомври, Международния ден за битка с рака на гърдата и Деня на българския доктор. Те ще дарят ръчно направени гривни за болнолежащите пациентки. В знак на благодарност ще бъдат поднесени и картички с обръщение към лекарите.

***
Русе.
От 11.00 часа в оранжерийното стопанство на „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) Ивелин Тринчов в гр. Сливо Поле, обл. Русе ще се организира проява на системата за автоматизирано земеделие ONDO.

***
Сливница.
От 14.30 часа в постройката на община Сливница, площад " Съединение " № 1, Областен информативен център София-град и София-област (ОИЦ-София) ще организира осведомителна среща. По време на срещата ще бъдат презентирани изискванията за кандидатстване по отворени процедури за даване на безплатна финансова помощ, както и идни благоприятни условия за финансиране на планове до края на 2022 година. Поканени за присъединяване са всички заинтригувани страни в общината - представители на общинската администрация, бизнеса, просветителни, културни и обществени институции, аграрни производители, представители на медиите.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Къща музей " Гео Милев " ще се организира среща диалог с Мирела Костадинова и книгата ѝ " Перце от сойка "

***
Стара Загора.
От 19.00 часа Драматичен спектакъл " Гео Милев " ще се състои премиерата на постановката " Иконите спят " - създател и режисьор Елица Йовчева.

***
Цар Калоян.
От 11.00 часа на площада пред Община Цар Калоян, екипът на Областния информативен център (ОИЦ) ‒ Разград провежда среща навън за жителите и гостите на града и общината.
На изнесената приемна ще бъдат показани благоприятни условия за кандидатстване с планове по настоящи и идни за оповестяване процедури на европрограмите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР