София. Още от самото начало заявихме, че търсим гаранция за

...
София. Още от самото начало заявихме, че търсим гаранция за
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП е основната причина за падането на ГЕРБ от власт

София. Още през цялото време декларирахме, че търсим гаранция за реализирането на избрани политики, които бяха разисквани в провелите се срещи с “Има подобен народ “. Това съобщи заместник-председателят на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов в ефира на БНР, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Във връзка с така наречен " престрелки " от вчерашния ден сред Слави Трифонов и Христо Иванов социалистът изясни, че левицата не се меси в работата на другите партии. „ Българска социалистическа партия следва своя проект, при нас е ясно, че държим на политики “, уточни той.

Иван Иванов разяснява претендента за министър-председател от “Има подобен народ “: „ Не го познаваме в елементи, той участва в срещата в областта на образованието, беше диалогичен и квалифициран по тематиката “.

Социалистът бе безапелационен, че Българска социалистическа партия е открита, кардинална и поредна, а представителите на партията неведнъж настояват, че би трябвало да се сформира постоянно държавно управление и да има работещ парламент: „ Предстои актуализация на бюджета, приемане на нов бюджет за идната година, нашите политики, които се оказаха над 90% с тези на Има Такъв Народ, а точно преизчисление на пенсиите, за коронавирус рецесията, да се одобри Планът за възобновяване и резистентност и доста други “.

Още на следващия ден социалистът чака да има среща с “Има подобен народ “, на която да бъде показан цялостният състав на Министерски съвет. По думите му формата на гаранцията, която Българска социалистическа партия желае да има, би трябвало да стане ясна на срещата, само че е безапелационен, че такава гаранция би трябвало да има. „ В противоположен случай всичко това, което беше изговорено, ще остане във въздуха “, сподели още той.

Във връзка с 5-те целта, които изброи претендентът за министър председател Пламен Николов, Иван Иванов съобщи, че неизбежно ще имат недоумение по повод смяна на изборната система, само че това също следва да бъде разисквано.

„ Не сме поставяли условия към мандатоносителя във връзка с кадрови назначения, диалозите бяха по политики и там се откриха нашите допирни точки. Българска социалистическа партия предложи в действителност действителни дейности и политики моделът от последните 4 години да бъде преборен. За наша наслада те се оказаха и в целите на мандатоносителя “, изясни той.

„ Българска социалистическа партия е главната причина за рухването на ГЕРБ от власт. За нас постоянно е бил значим ползата на българските жители, а не тяснопартийния. В тази посока се оказахме един предвидим сътрудник за Има Такъв Народ “, сподели още социалистът.

Иван Иванов удостовери позицията на левицата, че нямат желанието и настроението да оферират министри, по мнението му това е право на мандатоносителя. „ Ние не сме тези, които извиват ръце и тези, които желаят да постановат кадруване в един кабинет. Ние желаеме да осъществяваме политики, това би трябвало да е доста ясно и дебело очебийно. Българска социалистическа партия е партията, която желае да се осъществят политиките, предстоящи от всички български жители “, безапелационен бе той.

Социалистът изясни, че Българска социалистическа партия ще вземе своето дефинитивно решение за това дали ще поддържа кабинета, на съвещание на Националния съвет. „ Българска социалистическа партия е най-демократичната партия и всички решения се взимат от груповия орган, това е най-логичното решение. Това ни прави по-предпочитане и предвидими, тъй като прищевките на един или различен не могат да бъдат претекстове за смяна в държанието “, изясни той.

Иван Иванов разяснява, че в случай че се стигне до там третият мандат да бъде връчен на Българска социалистическа партия, този път левицата ще опита да осъществя мандата. „ Нашите упования са въпреки всичко кабинет да бъде осъществен още с първия мандат. Ако нашите цели, които обсъдихме в договарянията, бъдат заложени в програмата на държавното управление и бъдат обезпечени под някаква форма, ще подкрепим сходен кабинет досега, в който той ги осъществя “, сподели в умозаключение той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР