София. Около 670 000 българи ще преминат обучения за подобряване

...
София. Около 670 000 българи ще преминат обучения за подобряване
Коментари Харесай

Министър Георги Гьоков: 670 000 българи ще подобрят дигиталните си умения по програми на МТСП

София. Около 670 000 българи ще преминат образования за възстановяване на цифровите си умения по стратегии на Министерството на труда и обществената политика. Предвиждаме в идващите няколко години масирани образования на цялото интензивно население в страната. Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков по време на закриването на акцията на Оперативна стратегия за развиване на човешките запаси (ОПРЧР) " Влез в мрежата ", което се организира на 16 декември в НДК, оповестиха от пресцентъра на Министерството .

Обучението на 500 000 българи, които нямат никакви или съвсем никакви цифрови умения, ще се финансира по Националния проект за възобновяване и резистентност. Други 170 000 индивида ще подобрят своите цифрови умения по ОПРЧР. „ Ще бъде построена платформа за онлайн образования, тъй че всеки българин да може да получава нови познания “, означи министър Гьоков.

Кампанията „ Влез в мрежата “ е част от Конференцията за бъдещето на Европа и цели да предизвика спор по тематиката за цифровата промяна. Инициативата се организира в Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора, Бургас, Сандански и София. По време на събитията бяха попълнени над 2100 анкети с мненията и рекомендациите на хората за бъдещето в цифровата епоха. Резултатите от тях ще бъдат систематизирани и изпратени до Европейската комисия, с цел да бъдат включени в дебата за бъдещето на Европа в частта за цифровата промяна по време на Френското председателство през 2022 година

Инициативата поддържаха водещите на всички събития на акцията Катерина Евро и Александър Кадиев, сноубордистката Александра Жекова, диригентът Максим Ешкенази, журналистът Георги Тошев, продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, началник Иван Манчев и поетесата Мария Донева. Участие взеха и деца от 51 Средно учебно заведение „ Елисавета Багряна “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР