София. Общо 20 камиона с пластмасови отпадъци, задържани на границата

...
София. Общо 20 камиона с пластмасови отпадъци, задържани на границата
Коментари Харесай

20 камиона с пластмасови отпадъци от Турция се връщат под строг контрол до мястото на изпращане

София. Общо 20 камиона с пластмасови боклуци, арестувани на границата с Турция, се връщат поетапно под непоколебим надзор от органите на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) към мястото на изпращане в Полша, Румъния, Унгария, Нидерландия, Германия и България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството .

На 21 май Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Стара Загора получи сигнал от Митническо бюро – Лесово за върнати камиони на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ от страна на турските управляващи. Те са пътували към дружество за преправка в Турция.
Превозните средства са тествани и позволени от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора да влязат още веднъж на територията България през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “, откакто инспекцията е открила, че съпътстващата документи е изрядна. Предоставени са попълнени документи по приложение VII от Регламент (ЕО) №1013/2006 по отношение на транспортите на боклуци с указан противоположен маршрут, час и пункт, през който ще изоставен територията на България. Преди да излязат от страната екоинспекторите ревизират документите за транспорт на боклуци и целостта на поставените пломби на товарните транспортни средства.

В съответната страна по генезис на отпадъците се връщат 13 камиона. От тях 12 транспортни средства към този момент са напуснали страната (10 са минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 1 “ и 2 са излезли през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “). Един камион се инспектира и на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост Видин – Калафат “.ю

Останалите 7 камиона са върнати до първичната точка в България – 3 се връщат в Шумен, 3 в село Кривина и един в Кремиковци.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР