София. Общинският Диагностично-консултативен център №22 да изгради собствена фотоволтаична система

...
София. Общинският Диагностично-консултативен център №22 да изгради собствена фотоволтаична система
Коментари Харесай

Столичният общински съвет ще гласува изграждане на фотоволтаична система в ДКЦ 22

София. Общинският Диагностично-консултативен център №22 да построи лична фотоволтаична система - това предложение на общинските съветници от ГЕРБ-СДС доктор Антон Койчев и доктор Веселин Милев, и на зам.-кмета Дончо Барбалов следва да бъде разисквано от СОС. Това оповестиха от пресцентъра на Общинския съвет . Вносителите поддържат новаторския метод на управлението на ДКЦ 22, което желае да закупи и построи със лични средства фотоволтаична система в постройката на поликлиниката, която се намира на ул. „ Н. Коперник “ №9.

Като претекстове в предлагането се показва, че единствено за три месеца електрическата енергия е поскъпнала със 70%, а в дълготраен проект прогнозните цени са с 50% нарастване по отношение на месец юни т.г. Повишените цени на енергоносителите от своя страна усилват извънредно доста разноските на общинското лечебно заведение в изискванията на икономическа и здравна рецесия.
Дружеството има опция да построи фотоволтаична система за своите потребности, а вносителите на отчета до СОС оферират да се позволи ДКЦ 22 да употребява за задачата лични средства в размер до 70 000 лева Така лечебното заведение ще може да се доставя с нужната за активността си електрическа енергия, както и да продава непотребната създадена сила. Според изчисленията на управлението на лечебното заведение, по този метод сдружението ще икономисва към 6600 лева годишно от разноските за електричество. Освен това, с продажбата на непотребната електрическа енергия ДКЦ 22 би могло да генерира и доходи от към 1000 лева на година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР