София. Новите реалности задължават всички нас да вземем адекватни мерки

...
София. Новите реалности задължават всички нас да вземем адекватни мерки
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова на дискусия за бизнеса: Единният цифров пазар и образованието са сред основните задачи на Българското председателство

София. „ Новите действителности задължават всички нас да вземем съответни ограничения и дейности, с цел да бъдат младежите добре готови и да дават отговор на потребностите на стопанската система. Защото бизнесът търси не просто хора със познания, а със наложителните за нашия век умения – обществени и цифрови. Затова и Единният дигитален пазар и образованието са измежду главните задания на Българското председателство “. Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на полемика „ Преодоляване на дефицита на умения за напредък и основаване на работни места “, която се организира в границите на съвещание на група „ Работодатели “ на ЕИСК – Европейски стопански и обществен комитет в резиденция „ Бояна “ през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 . Нейната цел е да очертае потребностите и вижданията на бизнеса по отношение на съществуващото разминаване на пазара на труда.
Министър Лиляна Павлова означи, че макар възобновяване на стопанската система в целия Европейски Съюз и постигането на най-ниските равнища на безработица, близо 18 милиона души в Европейски Съюз са безработни и от тях 4 милиона са младежи. От своя страна, 40% европейските работодатели оповестяват, че срещат компликации при намирането на квалифицирани фрагменти, чиито пълномощия да дават отговор на динамичните условия на труд.
„ Подкрепяме решенията и ограниченията, които би трябвало да бъдат внедрени, с цел да повишим конкурентоспособността и продуктивността освен на Единния европейски пазар, само че и в световния свят и стопанска система “, сподели министър Павлова. „ И освен да бъдем балансьори на пресечната точка сред бизнеса, потребителите и институциите, само че и да отговорим на дебатите за данъчното облагане на огромните ИТ компании, за отбраната на персоналните данни, на авторското право и т. н. “, добави тя. Министърът за Българското председателство означи, че Европейски Съюз среща нови стопански провокации, които произтичат от напредъка в връзките и новите партньорства, измежду които тези със Съединени американски щати, Мексико, Австралия, Нова Зеландия, Канада и други
„ Усилията на Българското председателство са ориентирани към това да създадем условия за учене през целия живот, за повишение на квалификацията на служащите, за поощряване на предприемаческия дух и придобиване на съответни на търсенето умения от най-ранна възраст “, означи министърът.
Един от тези принадлежности е програмата,,Еразъм +‘‘, потвърдила своя принос за развиването на компетенциите и опциите у младежите, чийто бюджет е препоръчано да бъде повишен. Новата самодейност на Европейска комисия - Европейски корпус за взаимност, е още една опция за придобиване на опит и да улесни реализацията на младежите. В европейския проект за деяние за цифровото обучение също са заложени ограничения, ориентирани към учебните заведения и придобиването на умения. За да се сътвори по-добра връзка сред работодателите и търсещите работа младежи, беше признато решението за Европас и създаването на съвременна рамка, която да обслужва по-добре потребностите на младите европейци и на бизнеса. Миналата седмица Съветът на Европейски Съюз одобри и рекомендацията за качествено и дейно чиракуване, която се чака да помогне на младите да влязат на пазара на труда.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР