София. Националният съвет (НС) на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) проведе

...
София. Националният съвет (НС) на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) проведе
Коментари Харесай

Катя Николова, ОЖС-БСП: Жените виждат в нас организацията, която защитава техните интереси

София. Националният съвет (НС) на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) организира съвещание, на което разиска активността на клубовете през миналата година и задачите през 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . „ През миналата година обединяването интензивно, посредством своите клубове в страната, участваше в подготовката и провеждането на предварителните парламентарни избори, както и в провелите се частични. ОЖС в Българска социалистическа партия ускори активността на клубовете си, като осъществя редица мероприятия, които откриха своя отзив в публичния живот по райони, в приобщаването на други женски неправителствени организации към нашите начинания. Жените виждат в нас организация, която пази техните ползи, а в Българска социалистическа партия – виждат партията, която може да промени България ”, съобщи ръководителят на ОЖС в Българска социалистическа партия Катя Николова по време на съвещанието. Тя уточни и основната цел на обединяването – да работи за разширение въздействието му като мощна и авторитетна политическа организация, с роля и място в обществено-политическия живот по места и за увеличение поддръжката за Българска социалистическа партия.
По време на съвещанието бяха споделени положителни практики и начинания от активността на клубовете, в които с изключение на членовете и симпатизантите на левицата, са привлечени и външни специалисти. Съвместната работа с културни институти, обществени заведения, други леви партии и неправителствени организации способства за по-успешни акции и дава решения за общността, споделиха членове на обединяването. Неотменна част от активността на огромна част от клубовете на придвижването в страната остава подпомагането на обществено уязвимите групи, самотни и възрастни хора в неравностойно състояние.
Темата за повече дами в политиката одобри и друго измерение – за повече решени проблеми в общините, в обитаемоте места, с грижа за хората и техните потребности. Реалното ни присъединяване в политиката би трябвало да откри своя отзив. Предложенията на дамите социалистки за законодателни промени, свързани с бедността и безработицата, както и по други наболели проблеми, сложени и обсъждани в другите женски формати на обединяването, да бъдат предадени на дамите – народни представители от Българска социалистическа партия. Това е методът ОЖС да извършва своята задача да взе участие ангажирано и ефективно във образуване политиките на Българска социалистическа партия и да слага на вниманието на управлението проблемите на дамите, бе общото умозаключение на членовете на Народно събрание на ОЖС.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР