София. Националните звена за контакт на Европейската мрежа на полицейските

...
София. Националните звена за контакт на Европейската мрежа на полицейските
Коментари Харесай

Националните звена за контакт на Европейската мрежа на полицейските технологични служби проведоха своята редовна пленарна среща в София

София. Националните звена за контакт на Европейската мрежа на полицейските софтуерни служби (ENLETS) организираха своята постоянна пленарна среща в София на 25 и 26 април. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Делегатите направиха обзор на дейностите за основаване на условия за необятен достъп до съвременни технологии на правоприлагащите служби в битката с престъпността.
Отчитайки, че актуалните благоприятни условия основават и нови опасности, участниците разискаха развиването на технологиите в работата по предпочитани тематики като социална отбрана, киберсигурност и информативен разбор.
„ Престъпността освен няма граници, само че и се възползва от всички най-съвременни технологии. Дейността ви е значима, тъй като вие въвеждате модерни технологии в работата на правоприлагащите органи и по този метод повишавате потенциала за попречване на незаконни дейности и за съответна реакция при закононарушения “, сподели при разкриване на срещата заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер. От името на Българското председателство той оцени високо ефикасния принос на ENLETS към дейностите на Работна група „ Правоприлагане “ посредством създаване на всеобхватна мрежа за работа със модерни технологии в полицейската работа.
В подтекста на разискваното взаимоотношение сред правоохранителните органи, промишлеността и изследователските организации, делегатите споделиха мнението, че сериозните провокации за сигурността, пред които е изправен Европейски Съюз, изискват обединените старания във всички области от съвместен интерес. Те обмениха хрумвания за бъдещо стабилно съдействие с оглед усъвършенстване на противодействието на престъпността.
Хармонизираните европейски концепции и практиките за използване на национално ниво също бяха във фокуса на полемиките. България показа част от своите най-хубави практики – развиването на ТЕТРА-мрежата на Министерство на вътрешните работи, системата за видеонаблюдение, както и географската осведомителна система (GIS) като платформа в поддръжка на правоприлагащи интервенции и взимане на стратегически решения.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР