София. Национална мрежа за децата, Фондация Български адвокати за правата

...
София. Национална мрежа за децата, Фондация Български адвокати за правата
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието: Определени са 5 неправителствени организации, които ще участват в съвета по съдебна реформа през тази година

София. Национална мрежа за децата, Фондация „ Български юристи за правата на индивида “, Фондация „ Български институт за правни начинания “, Сдружение „ Програма за развиване на правосъдната система “ и Фондация „ Институт за пазарна стопанска система “ са петте неправителствени организации (НПО), които ще бъдат членове на Съвета по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система в идващите шест месеца от новата година. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . Те бяха избрани през днешния ден посредством чоп в Министерството на правораздаването в осъществяване на наредбата на чл.3, ал.5 от Постановление № 3 на Министерски съвет от 13 януари 2016 година, съгласно която, когато на критериите за участие в Съвета дават отговор повече от 5 неправителствени организации, същите вземат участие в съвещанията на Съвета на ротационен принцип за период от 6 месеца.
В резултат на извършената през месец октомври 2017 година процедура за установяване на неправителствени организации - членове на Съвета и според протокол № 1/26.10.2017 година на критериите за участие в Съвета дават отговор 6 организации. А организацията, която дава отговор на изискванията, само че не бе изтеглена в днешния чоп е Сдружение „ Център за съзидателно правораздаване, ще има опция да взе участие като посетител в съвещанията на Съвета.
Комисията в Министерството на правораздаването с ръководител - Десислава Ахладова, заместник-министър на правораздаването и членове Жасмин Попова, консултант в политическия кабинет на министъра и Теохана Игнатова, специалист в дирекция „ Стратегическо развиване и стратегии “, взе решение да бъдат изтеглени и НПО-тата, които ще бъдат членове на Съвета за идващия интервал, считано от 1 юли 2019 до 31 декември 2019 година Това са Национална мрежа за децата, Фондация „ Институт за пазарна стопанска система “, Сдружение „ Център за съзидателно правораздаване “, Сдружение „ Програма за развиване на правосъдната система “ и Фондация „ Български институт за правни начинания “.
Право да бъде посетител на Съвета през второто полугодие на идната година получи Фондация „ Български юристи за правата на индивида “.
Жребият бе изтеглен от ръководителя на Съюза на юристите Владислав Славов и координатора в Национална мрежа за децата Пламена Николова, в наличието на членове на неправителствени организации.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР