София. На ски в България? Изненадващото изкушение на Балканите, пише

...
София. На ски в България? Изненадващото изкушение на Балканите, пише
Коментари Харесай

The New York Times: На ски в България? Изненадващото изкушение на Балканите

София. На ски в България? Изненадващото прелъщение на Балканите, написа американският вестник The New York Times .

Едно от специфичните неща за долината на Черни Искър, в сянката на Рила планина в България, е популацията на щъркели, които се спускат върху нея всяка пролет. Те се виждат елементарно освен тъй като са големи и необикновени, само че и тъй като не поставят никакви старания да замаскират гнездата си. В доста от най-високите точки в дребното село Говедарци, както на църковната камбанария и върху уличните стълбове, щъркелите построяват големи домове, където отглеждат своите дребни.

Само няколко часа със аероплан от множеството градове в Европа, плюс към час по пътя на юг от столицата на София ви води до това елементарно пренебрежимо кътче на Европейския съюз, където щъркелите не са единствената атракция.

В тези селца, сгушени под най-високите върхове на Балканите, фермерите са по-склонни да се придвижват на спонтанни конски каруци, в сравнение с с колите, а дребното земеделие доминира - по дифолт биологично.
Отидете в планината и ще достигнете Боровец, споделя създателят,, един от най-хубавите ски курорти в България, както и термални бани, горещи извори, а през лятото километри планинско колоездене, конна езда и пешеходни пътеки. Всички парцели в близост се оферират на извънредно ниски цени (както всичко останало в страната). Има живописни части земя с панорама за милиони долари, остарели селски къщи, нуждаещи се от ремонт, както и жилища до ски лифтовете.

Не бива да се не помни, че България има някои от най-бързите оптични интернет връзки в Европа.

Самоков е главният град в този регион. Разположен е началото на дълга, висока низина на север, където се простира пътят към София, преди да се спусне към столицата през борова гора и около поредност от язовири.

Боровец и неговият ски курорт са на малко разстояние от Самоков. Река Искър тече тук от върховете на Рила и се влива в Дунав на няколкостотин благи на север.
След това в публикацията се привеждат редица образци за преференциални покупко-продажби с недвижими парцели, закупени от чужденци, които дефинират природата в региона като неповторима, а локалните хора като доста положителни.
Накрая създателят на публикацията предлага на хората, които са я прочели да дойдат на място и да се убедят в думите му.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР